Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 29. 9. 2017.

| Društvo

I pored brojnih primedbi, izbor direktora na narednoj sednici niške Skupštine?

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
prazne stolice
Da li će se predlog kandidata naći pred Skupštinom Grada?; foto: JV

Iako je Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu predložila kandidate još pre nedelju dana, Gradsko veće još nije odlučivalo o njima. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da se kasni, jer ima mnogo primedbi na konkurs, ali da se nada da će predlog kandidata biti usvojen do sednice Skupštine Grada, zakazane za 4. oktobar.

Mandati aktuelnih direktora 10 niških javnih preduzeća okončavaju se 2. oktobra, ali uprkos tome, na sednicama Gradskog veća nema ni reči o izboru novog rukovodstva.

banđur Banđur se nada da će kandidati biti poznati do naredne sednice Skupštine Grada; foto: Stefan MarkovićRazlog je, kaže Banđur, to što je materijal “veoma obiman”, ali i zbog toga što svakodnevno pristiže sve više primedbi na sam konkurs. Ipak, Banđur ističe da se nada da će kandidati biti izabrani na Gradskom veću, pre naredne sednice Skupštine Grada zakazane za 4. oktobar.

Gradsko veće je dobilo izveštaj Komisije za sprovođenje konkursa. On je vrlo obiman i mi ga proučavamo. Istovremeno je Gradskom veću stigao i stiže veći broj primedbi kandidata koji su učestvovali na konkursu. Mi smo obavezni da i to pročitamo i proučimo i nakon toga će Gradsko veće doneti odgovarajuće rešenje i mi se nadamo da ćemo biti spremni za sednicu Skupštine Grada - rekao je Banđur.

Podsetimo, nakon 3 meseca postupka izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, koji po mišljenju mnogih nije bio dovoljno transparentan, objavljena su imena kandidata.

Gradsko veće bi sada, kako propisuje Zakon o javnim preduzećima, trebalo da izabere prvog kandidata sa liste koje im je dostavila Komisija. Nakon toga, odluka Veća upućuje se Skupštini Grada na glasanje, posle čega direktori zauzimaju fotelje u javnim ustanovama.


Izbor direktora sporan od samog starta?

Iako to dosad nije bila praksa, ove godine izbor direktora 11 niških javnih preduzeća odvijao se iza zatvorenih vrata, a imena po 3 najbolja kandidata, objavljena su tek pre nedelju dana.

dejan Jedan od najspornijih kandidata - Dejan Andrejević; foto: JKP "Naissus"Jedan od najspornijih kandidata je favorit za direktora JKP Naisus i dosadašnji direktor ovog preduzeća Dejan Andrejević. Njemu, prema dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom.

Pored toga, jedan od članova komisije Nikola Cvetković, radi u niškom Vodovodu, pa je, s obzirom na to da mu je Andrejević nadređeni, u sukobu interesa.

Inače, jedan od onih koji je imao primedbu na konkurs je i dosadašnji direktor Tržnice Radovan Milojević, koji je podneo zvaničnu molbu za izuzeće jednog člana komisije, koji je, kako tvrdi, od njega tražio da mu zaposli nevenčanu suprugu na mesto savetnika direktora.

I članovi Sindikata "Nezavisnost" u JKP Naisus reagovali su, zbog kako kažu, loše sprovedenog konkursa, pa su podneli krivične prijave protiv članova Komisije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sve moze

    15:51 // 17. 10. 2017.

    Rad komisije je u redu ili nije u redu. Ili je u redu za pojedine? Da li samo obicni gradjani postuju zakon? Jel to demokratija moze ovako i onako i kako si kazemo!

  • Naivan

    10:53 // 30. 9. 2017.

    Толико о теми: правна држава, закон важи за све, нема грађана другог реда... Будућност у коју верују... "С толки вандализми тешко ћемо у Европи" ако је то СНС власти уопште циљ...

  • Spasa

    22:35 // 29. 9. 2017.

    Banđur konkurisao i nema ga nigde za predlog. Ili čestitke Komisiji ili OSTAVKA Zamenika Gradonačelnika! Ako neće da podnese ostavku, da ga smeni Bulat! Ako ne valja Komisiji ne valja ni Bulatoviću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: