Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 9. 1. 2020.

| Društvo

I pored negodovanja građana, postavljaju podzemne kontejnere kod dečjeg igrališta u Knjaževačkoj

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Podzemni kontejneri u decijem igralistu 2; foto: JV-J. A
Ovog puta nisu uspeli da spreče radove; foto: JV/J. A.

Iako su građani koji se protive postavljanju podzemnih kontejnera pored ljuljaški i klackalica nekoliko puta uspeli da spreče radnike da kopaju - radovi su jutros ipak počeli. Stanovnici ovog dela Knjaževačke ulice kažu da su razočarani, jer im je obećan sastanak sa predsednikom Opštine Bratimirom Vasiljevićem i nadali su se da će naći kompromisno rešenje.

Kontejneri Knjazevacka 1; foto: M. P Građani su ogorčeni, jer smatraju da je trebalo da budu pitani; foto: M. P. Prvi radni dan nakon novogodišnjih i božićnih praznika radnici koji su dobili posao od Opštine Pantelej iskoristili su za iskopavanje dečijeg igrališta, koje prethodi postavljanju podzemnih kontejnera.

Radnike je jutros zatekla stanovnica Knjaževačke Marija Peternel, koja je bila najglasnija u borbi protiv izgradnje kontejnera kraj dečijeg mobilijara, ali ovog puta nije uspela da ih spreči.

U pratnji policije i Komunalne milicije su započeli radove, a Peternel kaže da su razočarani, jer su se nadali da će glas građana nadležni ipak čuti. Podzemni kontejneri u decijem igralistu; foto: JV-J. A Ovog puta nisu uspeli da spreče radove; foto: JV/J. A.

Obećali su nam sastanak sa predsednikom Opštine Bratimirom Vasiljevićem, preko našeg predsednika skupštine stanara, ali to se nije desilo. Jutros nam je rečeno da smo zvaničan odgovor Opštine dobili, ali mi zapravo nikakav odgovor na naše dopise dosad nismo dobili. Predsednik stanara je proverio i u pošti, ni tamo nema ničeg, tako da će ići tamo da mu uruče taj odgovor lično - priča Peternel.

Kontejneri Knjazevacka 3; foto: M. P Građani su ogorčeni, jer smatraju da je trebalo da budu pitani; foto: M. P. Zvaničan odgovor Južnim vestima ranije su poslali iz Opštine, gde kažu da građani ne mogu da odlučuju o tome gde će podzemni kontejneri biti postavljeni, jer je reč o javnoj površini. Ipak, građani i dalje kažu da smatraju da treba da budu pitani, jer je ovo odluka koja utiče na njihove živote. Pre svega, napominju da dečje igralište nije adekvatno mesto pored kojeg treba da se baca smeće.

Novinari su ponovo pitali nadležne u Opštini zašto nije bilo obećanog sastanka sa građanima koji su protiv odluke, iako je najavljen.

Podzemni kontejneri u decijem igralistu 3; foto: JV-J. A Ovog puta nisu uspeli da spreče radove; foto: JV/J. A.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzionerka

    12:31 // 10. 1. 2020.

    Ova vlast nije u stanju da zastiti PRAVO DETETA ni kada je Monika u pitanju,a kamo li da ne pravi ovo pored decjeg igralista.GADE MI SE.

  • Miško

    11:21 // 10. 1. 2020.

    Ovo neće da se dopadne Nišlijama, ali činjenica je da niko ne bi imao problem sa kontejnerima pored igrališta da nam je javna higijena na malo višem nivou, da ne bacamo gde stignemo, da ne ostavimo kesu smeća pored kontejnera kad je pun jer nas mrzi da odemo do sledećeg, da čistimo makar malo za sobom.
    Nažalost, prljavi smo i očigledno ne želimo na tome da poradimo.

  • Luka Mitrovic

    10:29 // 10. 1. 2020.

    Pa sad ce uskoro izbori pa izvolte gospodo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: