Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 14. 1. 2019.

| Društvo

I pored nezavršenih projekata, 2018. za Cvetanovića uspešna godina

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Leskovac
Ima i "velike" planove a 2019. godinu; Foto: JV/B. Antić

Iako ni u toku 2018. godine nisu završeni najavljivani projekti poput izgradnje obilaznice oko Leskovca i hale “Partizan”, godinu za nama, prema mišljenju prvog čoveka grada Gorana Cvetanovića, obeležio je uspešan rad na svim poljima.

Leskovac je u 2018. godini, kako je na “retrospektivnoj konferenciji” rekao Cvetanović, napredovao - kako ekonomski, tako i socijalno i infrastrukturno. Naročito je istakao manifestacije u oblasti kulture, poput održavanja Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, mnogobrojnih izložbi, nastupa Konstantina Kostjukova i operske primadone Jadranke Jovanović, zbog kojih je Leskovac zaslužio epitet “veliki i uspešan”.

Od baleta, preko opere, do izložbe grafika Salvadora Dalija. Mislim da smo na taj način pokazali da smo mnogo uspešniji od većih gradova poput Niša, Kragujevca i Novog Sada, jer prve takve manifestacije se upravo dešavaju kod nas - rekao je Cvetanović.

Osvrnuo se i na završetak rekonstrukcije velikog broja ulica i puteva u Leskovcu i okolini, kao i na velike sume novca koje se izdvajaju, kako za mlade talente, tako i za socijalno ugrožene grupe, sportiste i medije.

Asfaltirana je ulica u Bratmilovcu u vrednosti od 9 miliona dinara, uređena je raskrsnica kod glavne Pošte, kao i Ulica Južnomoravskih brigada. Sanirana je i Svetoilijska ulica i 5 ulica u samom centru, dok je za uređenje atarskih puteva izdvojeno 6,4 miliona dinara - rekao je Cvetanović.

Ipak, da situacija nije tako sjajna, potvrđuju građani kojima su u 2018. najveći problem bile udarne rupe i neasfaltirane ulice, kao i činjenica da će u 2019. Grad podići kredit od 400 miliona dinara kako bi završio infrastrukturne projekte, poput obilaznice i gradskog trga, a koji su trebali da se realizuju u prethodnom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    10:54 // 14. 1. 2019.

    Pa za njega uspešna i dalje jede državni lebac.

  • jole

    10:35 // 14. 1. 2019.

    Eee leskovcani,jadni vi kada glasate za ovakvog barona minhauzena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: