Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 18. 9. 2019.

| Društvo

I pored zabrane, firma Novice Tončeva gradi MHE na Jelašnici kod Surdulice

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Građani se pitaju otkud mašine kada postoji zabrana ministarstva
Građani se pitaju otkud mašine kada postoji zabrana ministarstva; foto: Fejsbuk grupa ORSP

Iako je odlukom Ministarstva građevine izgradnja mini-hidroelektrane na reci Jelašnici kod Surdulice zabranjena, mehanizacija se pojavila i krenula sa radovima, što je izazvalo proteste i revolt građana.

Građani su se pobunili i na društvenim mrežama objavljuju fotografije početka radova.

Tončev gradnja i Igis Grin su krenuli sa radovima, iako postoji zabrana Ministarstva građevinarstva do 2020. godine. Pre 2 nedelje su počeli sa ravnjanjem terena, iako postoji zabrana na tom mestu i na delu od 5 km. Izgleda da za gospodu ne postoji zabrana - komentar je građana na Fejsbuku.

Investitor mini-hidroelektrane je firma Igis Grin iz Beograda, koja je i prijavila radove prošle godine, ali kako kaže predstavnik ove firme koji se javio na telefon preduzeća, dozvola za ovu MHE prodata je prošle godine.

Ja sam prijavio radove i prodao. Vi se za*ebavate sa mnom, ja sam to prodao, nemam sa time ništa. Slušajte, nemojte više da me zovete, ja nemam veze sa tim - ljutito je iskomentarisao predstavnik firme koji nije želeo da se predstavi.


MHE gradi firma predsednika Skupštine

Dozvola je prodata preduzeću Tončev gradnja, potvrdio je za Južne vesti vlasnik firme Novica Tončev, koji je istovremeno i predsednik Skupštine Opštine Surdulica, na čijoj teritoriji se gradi mini-hidroelektrana.

Prodata je dozvola, ali ne prošle godine već ove. Firmi Tončev gradnja - kaže Tončev.

On je potvrdio da postoji zabrana Ministarstva građevine za područje reke Jelašnice, ali kaže da je dozvola za gradnju izdata pre zabrane, tako da Opština od tada ne izdaje dozvole. Građani protestovali Građani protestovali; foto: Fejsbuk grupa ORSP

Postojeća elektrana ne ugrožava branu i izdata je dozvola još pre 5 godina i više. Ministarstvo može da naloži Opštini da poništi tu dozvolu, ali da isplati investitora, a to dosad nije uradilo i investitor je uredno prijavio početak radova još prošle godine - kaže Tončev.

Ima odgovor i zbog čega je Ministarstvo građevine zabranilo izdavanje dozvola za ovo područje.

Građani Jelašnice treba da se zapitaju zašto je Ministarstvo zabranilo izdavanje dozvole za to područje, a ja ću vam reći da je tu Ministarstvo planiralo izgradnju brane za vodosnabdevanje Vladičinog hana - kaže Tončev.

Predsednik Skupštine opštine Surdulica dodaje da poseduje svu dokumentaciju i prepisku sa Ministarstvom građevinarstva, ali da će, s obzirom da je na putu, novinaru Južnih vesti sve papire dostaviti - naknadno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    18:39 // 19. 9. 2019.

    Da li neki srbin u Bugarskoj,neka je i clan vladajuce koalicije,ima svoj feud i gospodar je zivota i smrti?

  • Sasa Giska

    15:31 // 19. 9. 2019.

    Ko kaze da se politika ne isplati. Kad je povezana sa nepostojanje zakona. Jer je zakon pisan za nas obicne ljude. Meso koje sluzi za ratovanje i odbranu njihovih ciljeva.
    Trazili smo dobili smo a CUTIMO
    Zato jasite gospodo kriminalci jasite ionako smo postali ravnodušni prema nasoj budućnosti i budućnosti nase dece

  • miki

    14:15 // 19. 9. 2019.

    Kako ovo nije sukob interesa? Zlouporteba polozaja? U Vucicevoj srbiji sada postoji klasa za koju ne vaze zakoni. Jos gore -vise nema nikavih pravila - moral, etika, postenje, sve je otislo. Kad su iznad zakona, mogu da rade sta hoce i niko im nista ne moze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: