Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 15. 10. 2016.

| Društvo

I predstavnici EU sa Vladom Srbije u Nišu

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
vucic-i-eu-JV
U Nišu ugošćeni i predstavnici EU; foto: JV

“Daćemo sve od sebe  u budućnosti kako bi upotrebili sve resurse da se jugoistočna Srbija razvije kao i ostali delovi zemlje”, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju skupa sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom i ambasadorima zemalja EU, u Oficirskom domu u Nišu.

Vučić je u uvodnoj reči izjavio da će ovakve sednice van Beograda biti buduća praksa, navodeći da Evropska unija pripada i drugim gradovima, a ne samo Beogradu i Novom Sadu.

Zato su značajni ovakvi sastanci van centrale, odnosno Beograda - rekao je Vučić.

vucic-i-EU2-JV Sednica sa ambasadorima; foto: JVMajkl Devenport je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo da je bio deo Vlade koja privremeno boravi u Nišu.

Mi smo svesni značaja koji ima grad Niš, koji je kapija južne Srbije. Imali smo izvrsnu diskusiju sa premijerom i potpredsednikom Vlade, veoma korisne razgovore smo vodili i svi smo uvideli veliku ulogu koju Srbija igra u regionu. Svesni smo značaja sastanaka u Beogradu i Nišu koji su se održali u poslednjih 48 sati između Vlada Srbije i Albanije, a naročito Srpsko-albanski biznis forum - rekao je Devenport.


Novi Klinički centar otvara se u martu 2017.

Premijer Aleksandar Vučić se zahvalio Majklu Devenportu i ambasadorima ostalih zemalja što su došli u Niš gde Vlada Srbije zaseda već treći dan.

Ja se trudim da izbegnem birokratski jezik, ali želim da kažem da mi je drago što sam mogao da uživam sa vama u svemu što smo videli i u novom Kliničkom centru koji će biti otvoren u martu naredne godine, a što ne bismo mogli bez podrške EU i Svetske banke - rekao je Vučić.

Oni su zajedno sa ambasadorima i diplomatskim predstvanicima 22 zemlje članice Unije obišli nakon sastanka nišku Tvrđavu, gde su se upoznali sa istorijom grada.

Pored susreta sa evropskim čelnicima Vlada Srbije održala je i zajedničku sednicu sa predstavnicima Svetske banke, koja je trajala više od 3 sata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mrtve duse

    17:55 // 15. 10. 2016.

    Od obecanja se ne zivi.

  • Miki mikic

    17:26 // 15. 10. 2016.

    Koloni je se nikad nisu razvijale oni su bili samo jeftina radna snega za multinacionalne kompanije,takoce biti i u nisu za 10 godina multinacionalne kompanija od vas napravi invalida rada za 250 evra mesecno a posle sta ti da Bog,postacemo juzna amerika

  • Lahor

    16:14 // 15. 10. 2016.

    Pusta obecanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: