Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 5. 3. 2020.

| Društvo

I radnici "Simpa" iz Trgovišta uz obućare na protestu u Vranju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Protest radnika i ratnih veterana
Okupljanju će se pridružiti i bivši radnici fabrike tepiha iz Donjeg Stajevca, a mesto okupljanja je ispred prostorija SNS-a; foto: M. D. /JV

Okupljanje oštećenih i nezadovoljnih radnika koje je sredinom februara na protestu obućara i ratnih veterana u Vranju najavljeno za 10. mart podržaće i oko 80 bivših radnika fabrike Simpo tepih iz Donjeg Stajevca kod Trgovišta, potvrdio je za Južne vesti Slađan Ristić inicijator tih okupljanja i predsednik Inicijativnog odbora nekadašnje fabrike obuće “Koštana”. Biivši poslovođa u fabrici tepiha kaže da i njima firma duguje zaostale plate i da će se zato pridružiti protestu Koštaninih radnika u Vranju.

Prema rečima Slađana Ristića, u toku je organizovanje prevoza za sve ljude sa strane koji su najavili da će doći da podrže okupljanje, a radnici fabrike tepiha iz Donjeg Stajevca su se na to odlučili zato što smatraju da ih je ista muka spojila sa obućarima.

Dušan Ristić, bivši poslovođa u fabrici tepiha kaže za Južne vesti da 76 radnika ne mogu da naplate neisplaćene zarade i potvrđuje da će svi oni doći 10. marta u Vranje da na protestu ispričaju njihove probleme.

76 radnika je izvisilo za 18 plata, 36 polumesečnih zarada, to je u proseku od 400.000 do 550.000 dinara svakome. Bilo je obećano da ćemo 2018. godine dobiti pare. To su sve vredni ljudi koji sa 10 prstiju hrane porodicu, a došlo je vreme da nam neko oduzme 18 plata. Plaćali smo čak i mesečne karte - kaže Ristić.

Kako kaže, stečaj fabrike u kojoj su on i njegove kolege radili ističe 10. marta, baš kada će se oni pridružiti protestu u Vranju.

Inače, najavljeno okupljanje oštećenih radnika trebalo je da bude ispred Skupštine grada u 5 do 12 sati, ali je mesto promenjeno, pa će protest održati ispred prostorija Srpske napredna stranke u Vranju. Osim bivših radnika iz Vranja i Surdulice, očekuju se i drugi Surduličani i svi oni koji smatraju da ih je država na bilo koji način oštetila.

Podsetimo, bivši obućari počeli su da protestuju krajem prošle godine, a na poslednjem skupu pridružili su im se i ratni veterani.

S obzirom na to da već 15 godina nisu dobili zaostale zarade, a muđuvremenu su se za njih “zalagali mnogi” i do rešenja njihovog problema se do danas nije došlo, rešeni su da pravdu do kraja traže na ulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cipelić

    13:15 // 5. 3. 2020.

    Ma jeli moguće, u zlatnom dobu neki problemi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: