Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 3. 2. 2012.

| Društvo

I u Kuršumliji proglašena vanredna situacija

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
ilustracija; foto: news.xinhuanet.com
ilustracija; foto: news.xinhuanet.com

Zbog snega koji je padao protekla 24 časa i time paralisao život u kuršumlijskim selima, opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju u ovoj opštini.

Prema rečima Dejana Miloševića, zamenika predsednika opštine, pri ovom štabu formirana je i jedinica koja će koordinirati aktivnostima na čišćenju snega i eventualnom spasavanju ugroženih stanovnika iz zavejanih sela.

- Za razliku od regionalnih i magistralnih puteva, više od osamdeset odsto seoskih puteva u našoj opštini je neprohodno, zbog čega je većina sela i zaseoka nepristupačna. Iako je sva raspoloživa opštinska mehanizacija angažovana na čišćenju snežnih nanosa, sneg koji je padao prethodnih 24 sata otežava čišćenje. Tražili smo pomoć i od vojske, pa će na osposobljavanju važnijih lokalnih puteva nadležnim opštinskim službama pomoći i inženjerska jedinica Vojske Srbije - rekao je Milošević.

On napominje da je većina brdsko planinskih sela na području kuršumlijske opštine zavejana zbog čega je otežano kretanje stanovništva.

Najteže prohodni putevi su u selima uz administrativnu liniju sa Kosovom i u podnožju Kopaonika na potezu oko Lukovske banje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Vidanovic

    14:08 // 3. 2. 2012.

    Odgovorno tvrdim da nije bas sva mehanizacija angazovana.Jutros je,pored lose ociscenog puta mehanizacija bila zatrpana snegom u bazi preduzeca za puteve,video sam svojim ocima i zao mi je sto nisam uslikao,da dokumentujem.Od Kursumlije do Merdara je put u jako losem stanju,kako tvrde mestani.Kad je lose ociscen magistralni put,a mehanizacija stoji,neko je tu debelo zakazao...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: