Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 21. 12. 2023.

| Društvo

I u Nišu protest u petak - zahtev da se ponove izbori

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
JLM_0007
Protest Koalicije "Srbija protiv nasilja" zbog izborne krađe; foto: Jelena Mišić

"Niš nikada nije ćutao na izborne krađe" - poručuje Koalicija "Srbija protiv nasilja" i poziva na protest ispred niške Skupštine, sutra 22. decembra od 18 sati, a jedini zahtev je da se izbori ponovo održe na svim nivoima.

Dan nakon vanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji počeo je protest ispred Republičke izborne komisije u Beogradu, gde neki poslanici štrajkuju i glađu, uz zahtev da se ponište i ponovo održe izbori u Beogradu, zbog sumnje da je 19. decembra izborna volja Beograđana prekrojena glasovima građana iz Republike Srpske.

Međutim, da je krađe na ovim izborima bilo u svim krajevima Srbije, smatra Koalicija "Srbija protiv nasilja", koja poziva na protest i u Nišu, sutra u 18 sati ispred Skupštine grada u Nikole Pašića, uz poruku "Računajte na nas, branićemo svaki glas". JLM_0007 Protest Koalicije "Srbija protiv nasilja" zbog izborne krađe; foto: Jelena Mišić

Izbori su pokradeni na svim nivoima, Srpska napredna stranka krala je besomučno na ovim izborima. Najveće krađe odvijale su se van biračkih mesta. Podsećamo na štab za kupovinu glasova u SC "Čair" što je prijavljeno i policiji, na SNS štabove po javnim ustanovama (Dom Zdravlja, Uprava JPU Pčelica), fantomske birače kojih je bilo neverovatno mnogo, bugarske vozove, dovoženje birača na grupno glasanje, kupovinu glasova… Kompletna gradska aparatura je bila upregnuta i radila izbore za SNS - navode iz Koalicije.

Pozivaju sve Nišlije, kao i druge opozicione stranke i civilni sektor da se pridruže u odbrani volje građana, jer smatraju da Niš nikada nije ćutao na izborne krađe i da ne treba to da čini ni ovaj put.

Protest je jasna poruka vlastima: Da nikad nikom više ne padne na pamet da menja narod i prekraja izbornu volju građana. Izbori su pokradeni, zahtev je jasan: Ponoviti izbore na svim nivoima - poručuju.

Podsetimo, predlog da se i u Nišu protestuje kao u Beogradu zbog izborne krađe predložio je juče narodni poslanik Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije, posebno ako Tužilaštvo do kraja nedelje ne da odgovore o mogućem kršenju zakona u hali "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rene

    12:24 // 22. 12. 2023.

    tačno je da je vlast loša..Ali je još tačnije da je ova prozapadna opozicija zlo..Koga zapad podržava taj više nema šansi u Srbiji..idu takva vremena

  • petarle

    12:00 // 22. 12. 2023.

    Ovo se znalo i pre izbora,da će da opozicija izgubi,i ovako se ponaša jer i dalje nema većinu,najsmešnije je što su imali svoje prestavnike u biračkim odborima,kao što je uvek i bilo,i opet se bune,hoće vlast preko ulice.Plašim se d ane izazovu pristalice SNS i izbije gradjanski rat,što neprijatelji Srbije priželjkuju.

  • Vladimir

    10:58 // 22. 12. 2023.

    Dobro pogledajte ove "svi su isti šta je Niš dobio" komentare, to je bot varijanta V2, smučiti ljudima svaku mogućnost borbe za osnovna prava. Meni samo nije jasno dokle će ovo zlo da truje i zagađuje svaku normalnu ideju i inicijativu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: