Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 14. 8. 2023.

| Društvo

I u Nišu pozivaju građane da hitno prijave štetu od julske oluje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Oluja i struja2; foto: Z. F.
Nije poznato koliko je objekata oštećeno u Nišu tokom oluje; foto: Z. F.

Nišlije koje su tokom jakog nevremena u julu imale štetu na svojim kućama mogu to da prijave Upravi za imovinu kako bi dobili državnu pomoć, a nadležni su ih pozvali da to učine što pre kako bi Komisija obišla sve i procenila štetu.

Između 19. i 22. jula Srbiju je pogodilo više olujno-grmljavinskih nepogoda, koje su pratili jaki pljuskovi, olujni udari vetra koji su na momente bili i orkanske jačine, kao i krupan grad, a i Niš je jedan od gradova čiji su građani imali štetu. Niš oluja Oluja u julu pogodila i Niš, najviše "stradalo" drveće; foto: JV

Tek dve nedelje nakon nevremena je Vlada Srbije donela odluku o proglašenju elementarne nepogode i najavila državnu pomoć.

Iz Grada Niša su danas pozvali građane da prijave štetu što pre kako bi im bila nadoknađena.

Štetu treba prijaviti što pre kako bi Komisija Grada Niša obišla sve objekte po pristiglim prijavama i procenila štetu. Državna pomoć se dodeljuje građanima od posledica nevremena u julu isključivo za stambene objekte. Vikendice, nastrašnjice i pomoćni objekti neće biti predmet razmatranja. Komisija će postupati i po ranije pristiglim prijavama Gradu Nišu - saopštili su iz Grada Niša.

Građani mogu da podnesu prijavu lično Upravi za imovinu i održivi razvoj, Odseku za vanredne situacije, u Ulici Nikole Pašića 24, kancelarija 25, kao i telefonskim putem na broj 018/ 505 694 i mejlom na: [email protected]. Oluja i struja3; foto: Z. F. Iz Grada Niša pozivaju građane da što pre prijave štetu; foto: Z. F.

Iz Vlade su saopštili da su bespovratnu novčanu pomoć obezbedili za saniranje štete za oko 11.000 porodičnih stambenih objekata građana, jer je toliko do sada utvrđeno na osnovu izveštaja jedinica lokalne samouprave.

Članovi Vlade usvojili su i Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u toku jula 2023. godine, i njome su takođe opredeljena sredstva za saniranje štete na deset porušenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana - saopštili su iz Vlade.

Koliko je u Nišu bilo objekata koji su oštećeni u nevremenu i koliko njih može da očekuje pomoć za sada nije poznato.

Podsetimo, tokom julske oluje u Nišu najviše je "stradalo" drveće, mnogi delovi grada bili su poplavljeni, pojedinima su automobili bili uništeni, desetak ljudi se javilo Hitnoj pomoći zbog lakših povreda, a veliki broj Nišlija bio je satima bez struje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik II

    23:04 // 14. 8. 2023.

    "Oluja" od 2008.god. vi sve oduze i oté a vi tražite odštetu od julsku oluju 2023. godine ???
    Sada će sve da vi nadoknade a pola života vam oduzeše za tih 15 . godina ! Blagoje ga vama !

  • Ivan

    18:48 // 14. 8. 2023.

    Sotirovska, pošalji onog robota da pokosi džunglu ispred zgrade Žitoprometa.
    Neki čudni reptili iskaču na trotoar...

  • Torpedo

    18:43 // 14. 8. 2023.

    Da,da,komisija ceka ,kao zapeta puska, da radi svoj posao !
    Dobro je, za vas, ima za mnogo budala koji vam veruju ! I,na kraju farsa !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: