Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 4. 5. 2023.

| Društvo

I u Prokuplju, Leskovcu i Vranju okupljanja povodom tragedije u beogradskoj školi

Autor:M. D, M. M, Lj. M.Izvor:Južne vesti
Diana Budisavljević - mural
Okupljanje od 19 sati; foto: Grad Vranje

Povodom tragedije koja se u sredu ujutru dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je dete pucalo na učenike, obezbeđenje i nastavnicu i ubilo 8 đaka i radnika obezbeđenja, Nišlije, Vranjanci i Leskovčani pozivaju sugrađane na okupljanja večeras, kako bi zapalili sveće i odali počast stradalima. Učenici prokupačke Gimnazije saučešće su izrazili jutros okupljanjem u centru Prokuplja.

U Srbiji će zbog zločina u beogradskoj školi trodnevna žalost trajati od petka do nedelje, a dok saučešća stižu iz celog sveta, građani se okupljaju širom Srbije i odaju počast stradalima.

Sveće u pomen žrtvama jučerašnje tragedije zapalili su i gimnazijalci iz Prokuplja koji su se na gradskom Trgu okupili spontano, u miru i tišini i na taj način izrazili svoje saučešće.

Prokuplje - okupljanje Prokupački gimnazijalci se oprostili od žrtava tragedije; foto: Lj. M. U toj školi se nastava odvija nesmeteno, časovi su počeli minutom ćutanja, a kako Južne vesti, saznaju Unija sindikata prosvetnih radnika je za sutra najavila obustavu rada.

Zaposleni će toga dana biti u školama, ali neće izvoditi nastavu, dok će zahteve naknadno definisati kako bi se ovakve tragedije zaustavile.

Iz Centra za medijsku transparentnost u Vranju preko društvenih mreža pozvali su na okupljanje od 19 sati, na uglu ulica Ive Lole Ribara i 29. novembar, ispred murala Diane Budisavljević, a inicijativu su, kako je saopšteno, pokrenuli građani Vranja.

Pozivamo sve ljude da se pridruže i na taj način pošaljemo poruku porodicama žrtava da nisu same - kažu iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Minutom ćutanja, paljenjem sveća i polaganjem venaca od nastradalih učenika i čuvara beogradske škole oprostiće se i Leskovčani na gradskom Trgu od 18 sati.

Zaposleni u školama u Leskovcu na društvenim mrežama dele status u kome pozivvaju roditelje i kolege da se okupe u što većem broju i da u tišini odaju poslednju počast ubijenima.

Prijatelji, roditelji, deco, kolege, ljudi, okupićemo se 5. maja u 18 sati na Trgu da minutom ćutanja i gromoglasnom tišinom odamo počast žrtvama stravičnog događaja u Beogradu. Naše misli su sa njima - stoji u jednom od statusa.

Podsetimo, i u Nišu je večeras od 20 sati zakazano okupljanje na Trgu kralja Milana povodom tragedije u beogradskoj školi.

U pucnjavi je ranjeno i šestoro dece i jedan nastavnik.

Iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije zbog odgovornosti za tragediju zahtevaju hitnu smenu ministra prosvete Branka Ružića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    08:46 // 10. 5. 2023.

    Tuga ovde se radi o nastradaloj deci ,tragediji koja je zadesila porodicu a ne o Beogradu ..kuda vodi ljudska svest?

  • Dule

    17:54 // 4. 5. 2023.

    Nema potrebe, zaboravljeni ste vi od Beograda odavno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: