Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 27. 4. 2020.

| Društvo

I u Vlasotincu zbog rasta broja obolelih traže odlaganje otvaranja salona i teretana

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Vlasotince
72 obolelih od korone na oko 30.000 stanovnika, traže odlaganje mera; foto: Agencija Publika

Zato što su na nepunih 30.000 stanovnika u Vlasotincu 72 obolela od virusa korona, Štab za vanredne situacije tražio je od Kriznog štaba da se na području vlasotinačke opštine odloži otvaranje kozmetičkih i frizerskih salona i teretana.

Nakon 60-satnog policijskog časa i zabrane kretanja i ovog vikenda, ponovo počinju da rade saloni za ulepšavanje i fitnes centri.

Na jugu će biti otvoreni u Nišu, Leskovcu i Vranju, a u Babušnici je to odloženo do daljeg. Da ni u Opštini Vlasotince, gde je za dan bilo 16 novoobolelih od korone, danas ne počnu sa radom kozmetički i frizerski saloni i teretane, zatražio je Štab za vanredne situacije.

S obzirom na to da Opština Vlasotince ima nepunih 30.000 stanovnika, a 72 zaražena korona virusom, smatramo da trenutno predstavlja jedno od najvećih žarišta na jugoistoku Srbije, ali i u republici i da primenu ovih mera treba odložiti bar za 10 dana, kako bi se predupredilo širenje zaraze - stoji u dopisu upućenom republičkom Kriznom štabu.

Zahtev su uputili republičkom Kriznom štabu, koji je ranije doneo nove mere u borbi protiv epidemije, a iako se one ublažavaju, policijski čas za prvomajske praznike trajaće od četvrtka do ponedeljka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    00:08 // 29. 4. 2020.

    Da se uvede policiski cas malo duze.Danas u Vlasotincu nemoze covek da izadje a da ne vidi svi su bili bez maske rukavice.I onda virus se siri normalno da se siri.Policija malo vise da se angazuje.Otvorili pijacu u petak ljube se grle strasno.Pijaca nije trebala da se otvori to sve ima I u Piljarama.Nemamo mi nikog sposobnog za taj rad.Nasa opstina umrla samo je tu kad treba da se glasa.Sramota

  • Andrija

    00:00 // 29. 4. 2020.

    Treba u svakoj ulici po 1 policajac da bude da se vidi ko postuje policiski cas.Niko ne postuje samo zavaravaju narod.I opet kazem izadjite proverite da li je svako svojoj kuci.Uvece se sedi po komsiluku do 10 h sa 10 coveka u jednu prostoriju...Opet neka budu strozije mere sve da se zatvori prvo fabrike pa sve ostalo.Nastace opsta katastrofa.Dzaba ukidaju 4 Dana treba 2 nedelje da bude policiski

  • Jovan

    12:24 // 28. 4. 2020.

    Zanimljiva je izjava direktorke Zavoda za javno zdravlje Leskovac. Kaze pikovi su zbog uskrsa kad su se ljudi navodno druzili, a za uskrs bio policijski cas 24 casa dnevno i policijske patrole na ulicama. Ovakvo stanje u Vlasotincu posledica je loseg rukovodjenja domom zdravlja o cemu su pisali lokalni portali na osnovu izjava pacijenata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: