Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 11. 4. 2020.

| Društvo

I u prokupačkoj bolnici 7 zaraženih zdravstvenih radnika

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bolnica
U prokupačkoj bolnici 7 zdravstvenih radnika inficiranio; Foto: JV arhiva

U prokupačkoj Opštoj bolnici koja pokriva Toplički okrug, trenutno je virusom korona inficirano 7 zdravstvenih radnika, od ukupno 650 koliko ih je zaposleno u ovoj ustanovi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na današnjoj konferenciji za medije rekao da u ovoj ustanovi stanje ipak nije alarmantno i da preraspodelom kadrova sistem i dalje funkcioniše.

Lončar je naglasio da se radi o “živom sistemu”, te da se situacija prati iz sata u sat, a da se kadrovi istog momenta preraspoređuju i popunjuju, najpre iz te ustanove, a ukoliko ih nema, onda iz najbliže bolnice.

Reorganizaciju moramo da pravimo na par sati u svaokoj bolnici u Srbiji, pa je tako i u prokupačkoj bolnici napravljena preraspodela. Prebacujemo ljude sa odeljenja na odeljenje, ali i iz bolnice u bolnicu. To radimo bukvalno 24 sata, vanredno je stanje i tako mora da bi održali sistem – rekao je ministar Lončar.

On je istakao da u prokupačkoj bolnici ima dovoljno opreme i zaštite u svakom momentu te da niko danas u zdravstvu nema fiksno mesto, a da se u vanrednom stanju reorganizacija mora praviti 24 sata kako bi se prilagodili situaciji.

Što se tiče ostalih zdravstvenih ustanova u Toplici, u Domu zdravlja u Kuršumliji je registrovano takođe sedmoro zdravstvenih radnika kod kojih je potvrđen virus korona i oni se trenutno nalaze u Studentskom domu kod Medicinskog fakulteta u Nišu.

Inače, do danas su u Prokuplju registrovana 24 slučaja infekcije virusom korona, dok se u bolnici trenutno nalazi 17 pacijenata, uglavnom sa lakšim simptomima.

Iako za sada nema ni jednog smrtnog slučaja koji je registrovan u prokupačkoj bolnici, juče je zvanično potvrđeno da je prethodnih dana bilo preminulih, ali da su se svi desili u Nišu na Klinici za infektivne bolesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    20:41 // 12. 4. 2020.

    I nažalost dve osobe preminule!
    Saučešće porodicama!

  • VOJCA

    23:36 // 11. 4. 2020.

    Da Loncar danas na televiziji ne rece koliko ih ima u PK niko nije smeo da iznese od nasih Sad ako je 7 medicinara kazm KAO a ima ih sigurno vise POMNOZITE po njihovoj racunici koliko ih ima Niko ne pomenu preminule iz PK Tek danas vidim koliko toga se laze i skriva A ministar iz topa odgovara za Prokuplje a do juce nije ni znao gde je UNAPRED ZNAJU PITANJA A znaju se i odgovori Toliko o ISKRENO

  • Radnik

    22:26 // 11. 4. 2020.

    Toliko zaraženih radnika po zdravstvenim ustanovama govori koliko su radnici bili zaštićeni- nezaštićeni

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: