Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 29. 7. 2020.

| Društvo

I ugroženi Vranjanci dobijaju pakete pomoći Fondacije “Divac”

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Fondacija "Divac" Vranje
U Vranju će biti podeljeno 929 paketa; foto: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

U Vranju će osobama sa smetnjama u razvoju, obolelima od cerebralne paralize, multipla skleroze, seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, korisnicima naredne kuhinje biti uručena 929 paketa pomoći Fondacije “Ana i Vlade Divac” u okviru pomoći ugroženima kojima je život dodatno otežan usled pandemije korone. Pakete će volonteri lokalnih udruženja narednih dana odneti na njihove kućne adrese.

Pakete će dobiti članovi Međuopštinske organizacje gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Društva za dečiju i celebralnu paralizu “Sunce”, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Udruženja za multipla sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije, lokalne organizacije Roma, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vule Antić” i korisnici Crvenog krsta u Vranju.

Pomoć Fondacije “Ana i Vlade Divac”, Grupe 484 i Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji u ovom trenutku je od velikog značaja za porodice iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Ova pomoć predstavlja i poruku solidarnosti u prevazilaženju krize izazvane virusom korona - kaže predsednica Centra za društvene integracije Anita Stojanović.

Gradska većnica Danijela Milosavljević je zahvalila Fondaciji što su među 20 gradova u Srbiji prepoznali i Vranje i uključili ga u projekat i rekla da su prepoznata udruženja čijim će članovima pomoć mnogo značiti u ovom trenutku.

Projekat "Divac" fondacije vredan je 200.000 evra, a novac je obezbedila Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji. Cilj je da se pomogne porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla.

Akcija će trajati više meseci i ukupno će biti podeljeno 10.000 paketa.

Porodični paketi sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima već su podeljeni u Leskovcu, Prokuplju i Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: