Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 21. 5. 2020.

| Društvo

I vozači i putnici mere u gradskom prevozu poštuju selektivno

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Ulaz izlaz autobusi gradski prevoz 19. maj 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2
Pravilo da se na prva vrata izlazi, a na ostala izlazi gotovo a niko ne poštuje; foto: Vanja Keser

Pravila ponašanja tokom epidemije u javnom prevozu postala su samo preporuke, pa se u Nišu poštuju selektivno. I dok građani kažu da se distanca drži, posebna vrata za ulaz i izlaz gotovo da niko ne poštuje, a ima i onih koji ne nose maske, infektolog i član Kriznog štaba Žarko Ranković navodi da zaštitnu opremu ne nose ni pojedini vozači, kontrolori i kondukteri.

Zato je Krizni štab preko Direkcije za javni prevoz uputio upozorenje prevoznicima, priča Ranković, da radnici moraju imati zaštitne maske i rukavice u autobusima. Ulaz izlaz autobusi gradski prevoz 19. maj 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3 Poštovanje mera ostavljeno na odgovornost građanima; foto: Vanja Keser

Primećeno je da u pojedinim autobusima šoferi nisu imali. Mogu da ih kontrolišu kontrolori Direkcije, a mogu i nadležne inspekcije službe - navodi Ranković.

Za rukavice postoji alternativa u vidu pranja i dezinfekcije ruku, priča Ranković, ali za maske je nema. Zato medicinski radnici stalno upozoravaju da se maske moraju nositi u zatvorenom prostoru, kakav je i autobus.

Ipak, za sada ne postoji nikakav mehanizam koji bi uslovio ljude da nose maske, a to se vidi i u gradskom prevozu. Ima onih koji se voze bez maski, a ima i onih koji sa njom uđu, pa je skinu, požalili su se građani. Ulaz izlaz autobusi gradski prevoz 19. maj 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 Veći deo ljudi sa maskama, ali ima i onih koji ih ne nose; foto: Vanja Keser

Ušla je devojka sa maskom, sela iza mene, a onda je skinula i počela da priča telefonom. Sedi na pola metra metra iza mene, bez ikakve zaštite. Ja sam se prebacila na drugo mesto, ali mi je ovo jasno pokazalo da ostavljanje izbora na osnovu lične odgovornosti građana nije nimalo delotvorno - kaže jedna Nišlijka.

Držanje distance i korišćenje samo obeleženih sedišta mahom se poštuju, primetile su Nišlije, ali pravilo da se ulazi samo na prva, a izlazi na sva ostala vrata gotovo da niko ne primenjuje.

Inače, gradski prevoz u Nišu krenuo je 8. maja i prvenstveno je trebalo da se njime voze isključivo radnici. Međutim, u poslednji čas odluka je preinačena, pa je, baš kao i nošenje zaštite, prepušteno građanima na ličnu odgovornost hoće li ga koristiti samo kada je nužno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bil gejc

    17:10 // 21. 5. 2020.

    Nisam, ni ti ću da ih nosim, ne učestvujem u ovim globalističkim prevarama

  • Bruno

    14:21 // 21. 5. 2020.

    Ako se bojite virusa ne izlaziti iz kuće, a kad ipak izađete obavezno skafander. Ali i tada niko ne daje 100℅ garanciju da ste sigurni.

  • Čudesni dribling

    14:06 // 21. 5. 2020.

    Evo, 13.40h, upravo krenuo busom Niš-Subotica. Kasni sa polaskom 20 minuta. U autobusu pedesetak putnika, kakvo odstojanje, kakve maske, kakva dezinfekcija! Ne mogu da atačujem sliku... Cirkus koronAVirus!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: