Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 3. 3. 2021.

| Društvo

In memoriam: Miomir Petrović

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
miomor
foto: I. N.

Sekretar RK Dubočica 54 i i dugogodišnji generalni sekretar ORS Leskovac Miomir Petrović preminuo je u 74. godini života od povrede koju je zadobio nesrećnim slučajem na utakmici proteklog vikenda. Svi koji su ga poznavali će ga pamtiti kao čoveka koji je rukometu posvetio ceo svoj život, kao iskrenog prijatelja koji je nesebično svima pomagao da uspeju u svojim zamislima, bilo da je to posao sudije, igrača, trenera ili rukometnog radnika.

Dok se u subotu vodila bitka za bodove u SRC "Dubočica" između rukometaša Dubočice i Rudara, u pokušaju da pomogne ljudima koji zbog epidemioloških mera nisu mogli ući u halu da gledaju utakmicu sa tribina, već da to učine sa prozora, sekretar Dubočice nagazio je na ciradu i pao na glavu sa visine od 5-6 metara. Hitna pomoć je brzo stigla na lice mesta, prebacili su ga u leskovačku bolnicu odakle je kasnije prebačen u KC Niš, gde je juče u popodnevnim časovima i preminuo.

Popularni Čika Pera bio je dugodišnji vrhunski rukometni sudija u tadašnjoj Jugoslaviji. Po završetku sudijske karijere postao je kontrolor i mentor mlađim sudijama, a iz njegove sudijske škole iznikle su kasnije mnoge vrsne sudije koje su sudile najveća evropska i svetska takmičenja.

Takođe u biografiji ovog zaljubljenika u rukomet ostaće upamćeno da je dugo godina bio potpredsednik Zajednice sudije i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, generalni sekretar ORS Leskovac, komesar više liga, predsednik Takmičarske komisije, kao i član Stručno sudijske komisije RSS.

Bio je simbol rukometa u Leskovcu, ali i šire, u njegovu kancelariju svraćali su i mnogi sportisti koji su se bavili i drugim sportovima kako bi čuli neku poučnu priču ili pitali za savet. Koliko je voleo rukomet govori i podatak da je godinama unazad svakog dana sakupljao isečke iz novina sa strana posvećenih rukometu i sve to slagao po datumima i godinama u njegove knjige, koje će sigurno jednog dana završiti u nekom muzeju na šta će on biti ponosan.

Sahrana i ispraćaj na večni počinak Miomira Petrovića biće u četvrtak 4. marta u 12 sati na Špitaljskom groblju u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jordan

    18:34 // 3. 3. 2021.

    "Годподин" Миомир, био је то у сваком смислу речи - стручан, одговоран, прецизан, хуманиста, никада није штедео себе, када је требало помоћи био је први да је пружи, да посаветује, да укаже на грешку, да своје знање подели са другим, одан члан колектива увек пружајући максимум за што боље резултате,.....
    БИО ЈЕ ОФИЦИР ОД КОГА СЕ МОГЛО НАУЧИТИ И ОД КОГА СЕ УЧИЛО.
    Вечна ти слава и хвала.
    Јордан

  • Joca Petrović

    15:13 // 3. 3. 2021.

    Čika Pero,. neka ti je večna slava i hvala za sve što si dao rukometu ovog grada i Srbije.Iskreno saučešće porodici. Ponosni smo što smo te poznavali.Večan ti pomen.Počivaj u miru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: