Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 5. 11. 2015.

| Društvo

Ideja đaka sa juga - glasom koristiti društvene mreže

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
takmicenje.jpg
Timove su činili članovi iz različitih škola

Na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov" u Leskovcu pobedila je ideja o izradi softvera koji omogućava da se "Fejsbukom" i drugim društvenim mrežama upravlja glasovnim komandama.

U konkurenciji sa 120 učenika iz 21 srednje škole iz jugoistočne Srbiji pobedio je tim koji su činili učenici Tehničke škole u Medveđi, Srednje škole “Sezai Surroi” u Bujanovcu, Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu i Srednje škole u Svrljigu.

Naš softver bi prvenstveno koristile slepe i slabovide osobe kojima bi na ovaj način bilo omogućeno da se uključe u globalno umrežavanje koje nude društvene mreže - kažu pobednici Miloš, Ćendresa, Petar i Dimitrije.

srednjoškolci Pobednici kažu da bi softver pre svega koristile slepe i slabovide osobePropozicije takmičenja organizacije "Dostignuća mladih" u Srbiji su takve da timove čine đaci različitih škola, a ideje i biznis planove su osmišljavali kao odgovor na postavljene probleme.

Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok sastavljaju realan biznis plan - kaže izvršni direktor organizacije "Dostignuća mladih" u Srbiji Darko Radičanin.

U Leskovcu su se takmičili đaci iz Aleksinca, Bujanovca, Knjaževca, Kuršumlije, Kučeva, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vučja i Zaječara.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu, a pobednici finala će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana april 2016. godine u Zagrebu i takmičiće se protiv vršnjaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: