Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 6. 2. 2021.

| Društvo

Idejni projekat za izgradnju otvorenog i zatvorenog bazena u Vranju, za sada bez rokova

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Bazen Vranje
Planirana izgradnja zatvorenog i otvorenog bazena; foto: "Arhitekt"

Da je u planu izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena u okviru Sportskog centra, čime bi Vranjanci dobili mesto za odmor, održavanje sportskih takmičenja, a deca mesto gde će moći da nauče da plivaju, kao i dogradnja Sportske hale, kaže za Južne vesti glavni urbanista Vranja Jelena Marković. Reč je o idejnom projektu sa kojim će Grad u narednom periodu konkuristati kod nadležnih ministarstava.

Prema rečima Markovićeve, izgradnja je planirana u dve faze - u prvoj će se raditi dogradnja Sportske hale i zatvoreni bazen, a u drugoj otvoreni bazen sa baštom kafića.

Reč je o poluolimpijskom zatvorenom bazenu dimenzija 25 x 33 metara i malom 8 x 25 koji će biti namenjen za učenje dece neplivača. U planu su i tribine na kojima će moći da stane do 200 gledalaca, kako bi mogla da se održavaju sportska takmičenja - kaže Markovićeva.

Bazen Vranje Grad će u narednom periodu konkurisati sa ovim projektom kod nadležnih ministarstava; foto: "Arhitekt" Kompleks sa bazenima planiran je na 2.000 kvadrata, dodaje Markovićeva, imaće i kafić, kao i prateće sadržaje poput tuševa, sanitarnih čvorova, garderoba, spasilaca i biće povezan sa Sportskom halom.

Vidi se da je fasada od drveta, da ne odudara i da je deo postojećeg objekta. Mi imamo Sportsku halu koja je odraz svog vremena, lep je objekat i bitno je da, kada se rade dogradnje, novi objekat bude u skladu sa postojećim, da izgleda kao celina. Potrebno je da objekat bude energetski efikasan, da se obezbede resursi prirode, solarni paneli, grejanje iz zemlje - dodaje Markovićeva.

S obzirom na to da u Vranju ne postoje otvoreni bazeni sada su se stekli uslovi da se krene sa projektnom dokumentacijom. Grad će, kako kaže, u narednom periodu konkurisati kod nadležnih ministarstava, ali je, dodaje, iluzorno govoriti o tome kada će se početi sa izgradnjom.

To je proces koji traje, od ideje, pa do dobijanja dozvola. Obično su to velika sredstva, aplicira se preko konkursa, a onda oni prave prioritete. Kada će se to ostvariti ne zavisi od nas - kaže Markovićeva.

Projekat kompleksa bazena je radio Arhitektonski biro “Arhitekt” iz Vranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: