Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 21. 10. 2021.

| Društvo

Idejom o "reciklu" učenici Medicinske škole iz Vranja pobedili na regionalnom "Poslovnom izazovu"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1634803083609
Učestvovalo je 20 srednjih škola; foto: Dostignuća mladih

"Recikl" - električni bicikl koji je izrađen od recikliranih materijala, a energiju dobija od solarnih panela, ideja je učenika Medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton” iz Vranja kojom su pobedili na ovogodišnjem "Poslovnom izazovu jugoistočne Srbije", u kategoriji 98 učenika koji dolaze iz 20 srednjih škola i 11 gradova i opština iz ovog regiona. Drugo mesto pripalo je ekipi niške Gimnazije "Bora Stanković", a treće timu Ekonomske škole “Đuka Dinić” iz Leskovca.

U ovom srednjoškolskom izazovu zadatak učenika bio je da osmisle proizvod i uslugu koja je namenjena životu ljudi u gradovima poštujući koncept koji udružuje ekonomski razvoj, zaštitu životne sredine i društvenu odgovornost.

Na ovaj zadatak najbolje je odgovorio tim srednjoškolaca iz Medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton” iz Vranja. Oni su osmislili “recikl”, odnosno električni bicikl koji je izrađen od recikliranih materijala, a električnu energiju dobija od solarnih panela.

Članovi pobedničkog tima i autori ove ideje su Stefana Aleksić, Anđelković Kristina, Dimić Nikola i Stamenković Miljana. 1634803083600 Takmičenje je održano onlajn; foto: Dostignuća mladih

Srebro je pripalo Gimnaziji “Bora Stanković” iz Niša. Članovi tima - Jakov Jovanović, Mila Antić, Nikolina Ćirić, Iva Spasović, Miljana Nedeljković osmislili su “eco cards” kartice za popuste svim građanima koji recikliraju i paze na svoje okruženje.

Treće mesto osvojili su Katarina Trajković, Teodora Stošić, Tijana Cvetković i Marija Dimitrijevi iz Ekonomske škole “Đuka Dinić” iz Leskovca, idejom pametne kante.

O pobednicima su odlučivali članovi žirija iz biznis i obrazovne industrije, a takmičenje Poslovni izazov realizuje organizacija Dostignuća Mladih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: