Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 10. 10. 2023.

| Društvo

"Idemo na Tutino" - od prodaje pogačica renoviran još jedan teren u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Tutitno
Nakon Kocke i Tutino dobija novi izgled; foto: Jelena Mišić

Nakon rekonstrukcije sportskog terena Kocka u julu, Lokalna fondacija Niš i Žitopek završavaju i teren Tutino kod Gabrovačke reke u Duvaništu. Pored novih golova, podloge, sređene će biti klupice, kante i dečiji mobilijar, pa će od subote biti potpuno spreman za one koji vole sport. U tromesečnoj akciji od svake prodate pogačice bilo je izdvajano po 5 dinara za sređivanje ova dva terena.

Iz Lokalne fondacije Niš ističu je akcija sređivanja terena i javnih prostora važna, jer ostaje Nišlijama i njihovoj deci i dodaju da ovim akcijama žele da sklone decu od negativnih pojava u društvu i da ih stimulišu da je bavljenje sportom potrebno.

Sport je osnova svega i zdravi stil načina života je nešto što je neophodno svima nama. Više sportskih terena je bitno da ih bude u ovom gradu. Ukoliko nemamo sportske terene, mi ćemo izgubiti osnovu. Zato mi je drago da postoje ovakve akcije i da kompanije poput Žitopeka žele da se priključe inicijativama koje na neki način doprinose razvoju lokalne zajednice - kažu iz LFN.

Događaj će, prema najavama, početi od 11 sati, a iz LFN kažu da će biti organizovan i revijalni meč mlađih kategorija niškog Radničkog, nakon čega će uslediti druženje uz muziku, kao i to da će biti postavljeni štandovi LFN i Žitopeka sa njihovim proizvodima, a tokom kampanje prodato je više od 88.000 pogačica, od kojih je po 5 dinara odlazilo u budžet za sređivanje Kocke i Tutinog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    17:14 // 10. 10. 2023.

    Sredite terene u Ekonomskoj školi. Legendarni majski turnir se tamo održavao a sada je ruglo. Dinar nije uložen decenijama.

    • Naissus

      22:22 // 10. 10. 2023.

      Nek' uloži onaj čije je zemljište. Dok gradska uprava spava, decu lečimo SMS porukama a igrališta sređujemo prodajom pogačica

    • srpski fudbal je propao kad su deca prestala da igraju na mali golici i svi poceli da "treniraju" na veliki golovi

      08:10 // 11. 10. 2023.

      za koga da srede? danas je i fudbal postao fenseraj, sad se igra po balon sale, placaju se termini po skole, nece niko vise na beton da igra.

    • Ivan

      08:42 // 11. 10. 2023.

      Treba da se sredi zbog hiljada učenika koji su prošli kroz tu školu a čija deca sada idu tu a ne mogu da imaju fizičko napolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: