Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 9. 2. 2021.

| Društvo

Igralište u Aleksincu plaćeno 20.000 evra nebezbedno, u Opštini kažu nije zvanično otvoreno

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Igraliste Brđanka Aleksinac; foto: D. A
Igralište prazno, ograđeno trakom, ali nepoznato zašto; D. A.

I dok roditelji svedoče da jedno od novih igrališta za decu u Aleksincu u parku Brđanka, plaćeno čak 20.000 evra iz budžeta, nije bezbedno za igru, jer su se deca na njemu prethodnih dana povređivala, predsednik Opštine Dalibor Radičević odgovara da ono još zvanično nije otvoreno i da izvođač tek treba da otkloni nedostatke. Međutim, ne precizira kako je onda igralište uopšte korišćeno i tek nakon prijava građana ograđeno trakom.

Opština Aleksinac je krajem septembra prošle godine na tenderu tražila firme koje će da nabave i postave dva igrališta za decu, a ukupno je za oba planirano 4,6 miliona dinara bez PDV-a. Igraliste Brđanka Aleksinac slika1; foto: D. A Nema dece na igralištu; foto: D. A.

Krajem decembra su saopštili da je izgradnja završena u Taušanovićevoj ulici, kod Osnovne škole "Vožd Karađorđe", a da je to igralište platilo Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku 3 miliona dinara.

U narednih nekoliko dana biće završena i izgradnja dečjeg igrališta u Gradskom parku Brđanka. Radove u iznosu od 2.400.000 dinara finansira Opština Aleksinac - naveli su iz Opštine.

Igralište na Brđanci koji su svi građani Aleksinca platili 20.000 evra koristi se tek mesec dana, a roditelji već prijavljuju da ono nije bezbedno za igru najmlađih. Igraliste Brđanka Aleksinac slika2; foto: D. A Plaćeno 20.000 evra, a roditelji tvrde nebezbedno; foto: D. A.

Ovo nazovi igralište za decu, tobogan i još neke spravice od plastike, a basnoslovno plaćeno. I što je najvažnije potpuno su nebezbedni i dolazi do čestih povreda dece - pišu građani.

Tokom dana bilo je radnika na ovom mestu, Aleksinčani javljaju da je sada ograđeno zaštitnom trakom i praktično zatvoreno.

A predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević objašnjava i zašto - jer je još krajem decembra izvođač utvrdio nedostatke na igralištu i još ih nije otklonio.

U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, prvi pregled mora biti obavljen od strane imenovanog tela za redovne i vanredne preglede dečjih igrališta, što je po zaključenom Ugovoru o javnoj nabavci obaveza izvođača. Izvođač je prvi pregled izvršio krajem decembra meseca 2020. godine, kada su utvrđeni nedostaci i Izvođač preduzima sve potrebne radnje radi otklanjanja istih. Izvođač radova je igralište ogradio trakom do otklanjanja svih nedostataka - navodi Radičević.

Takođe kaže da ovo igralište još nije zvanično otvoreno, a biće tek nakon dobijanja sertifikata i ispunjenosti svih uslova za bezbedno korišćenje.

Primopredaja igrališta izvršiće se nakon dobijanja sertifikata o prvom pregledu od strane nadležne institucije, koji je Izvođač u obavezi da dostavi nadležnim organima Opštinske uprave, prilikom primopredaje dečjeg igrališta - pojašnjava.

Nepoznato je kada će se to desiti, a nije jasno ni kako je igralište do sada korišćeno ako nije bilo bezbedno i zašto na to roditelji nisu bili upozoreni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Babic

    20:26 // 16. 2. 2021.

    Ovo je previs.

  • Kurir

    00:07 // 11. 2. 2021.

    Ljudi da se ne lažemo da je neko od nas na njihovom mestu uzimali bi a pojedini još više.

  • Mica

    08:20 // 10. 2. 2021.

    Nemojmo da ih uznemiravamo komentarima, ja sam lično spremio tužbu , pregledao trošenje novca od 2017 - 2020 godine, spremio veštake pa ćemo videti ko je pametniji.
    Pozdrav za bivšeg i sadašnjeg predsednika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: