Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 29. 4. 2014.

| Društvo

Ilić: Naložio sam Upravi da preispita odluku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mile-ilic-velika.jpg
Ilić nije za politizaciju, ali jeste za preispitivanje zakonitosti odluke, arhivska fotografija

Povodom stava LAF-a da je dodeljivanje poslova niškom Vodovodu bez tendera nezakonito, predsednik Skupštine Grada Mile Ilić rekao je da je naložio Upravi za komunalne delatnosti da preispita zakonitost odluke.

Ne želeći da ulazi u to da li je odluka o ekskluzivnim pravima JKP “Naisus” zakonita ili ne, predsednik niške Skupštine je rekao da svako ko sumnja, treba da se obrati Ustavnom sudu.

- Svaki građanin, svaka institucija, ljudi koji se ovim pitanjima bave znaju, može da pokrene inicijativu kod Ustavnog suda da se ova odluka preispita sa stanovišta ustavnosti i zakonitosti - rekao je Ilić na sednici Skupštine Grada.

Ilić je naglasio da ne treba ovu, ili bilo koju drugu odluku politizovati, jer postoje institucije koje odlučuju o zakonitosti donetih odluka na Skupštini Grada.

- Neka institucije definišu svoje stavove i neka donose odluke. Nemojmo da svaku stvar politizujemo. Ako je odluka nezakonita Ustavni sud će je poništiti. Ali uvek treba imati iste principe i aršine - rekao je Ilić.

Podsetimo, niški Vodovod je krajem januara, gradskim odlukama, dobio mogućnost da obavlja maltene sve poslove izgradnje i projektovanja vodovodne mreže na teritoriji Niša, dok su do sada ti poslovi na tenderima dodeljivani preduzećima sa najboljom ponudom.

Kako su saopštili predstavnici Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF), u mišljenju Uprave za javne nabavke, koje je dostavljeno na njihov zahtev, ocenjuje se da je odluka Skupštine Grada o ekskluzivnom poveravanju izgradnje i rekonstrukcije vodovodno-kanalizacione mreže “Naissusu” protivna Zakonu o javnim nabavkama.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pozvao je LAF da dokaže svoje tvrdnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    09:22 // 2. 5. 2014.

    Ovi niški lokalni političari stvarno vređaju inteligenciju svojih sugrađana ! Niš je odavno postao lakrdija od grada,ovo je samo potvrda toga !

  • Neverni Toma

    11:38 // 30. 4. 2014.

    G-dine gradonačelniče, ako sumnjate u mušljenje LAF-a, pokrenite postupak za njihovo ukidanje.

  • Stole

    06:30 // 30. 4. 2014.

    Gospidine Mile, kada si glasao u skupstini za odluku, valjda si znao zasta si glasao,procitao odluku, ZJN, Ustav... ili se odluke g. doktora ne dovode u pitanje i bez pogovora sprovode?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: