Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 16. 5. 2014.

| Društvo

"Iljušinom" doletelo više od 70 spasilaca iz Rusije

Autor:S. J. Izvor:Južne vesti
rusi-poplave-nis-3

Avion "iljušin IL-76" koji je jutros u 8:35 sa aerodroma Ramenskoje sleteo na niški aerodrom "Konstantin Veliki" dovezao je 71 profesionalno obučenog spasioca da pomogne u borbi protiv poplava u Srbiji.

rusi-poplave-nis-6 U Niš je sleteo 71 spasilac iz Rusije (foto: Saša Đorđević)Članovi tima "Centrospas" i Centra za visokorizične operacije spasavanja "Lider" stigli su u Srbiju kao pomoć ruskog Ministarstva za vanredne situacije i civilnu zaštitu i već su na putu za Obrenovac.

Avionom je dopremljena i najmodernija spasilačka i medicinska oprema, vodootporna odela, ronilačka oprema, kao i motorni čamci.

- Ruski tim spasilaca ima sve što je potrebno za akcije spasavanja u poplavljenim područjima i spremna je da deluje 15 dana - piše na sajtu ruskog ministarstva.

Operacija u Srbiji, kako se dodaje u saopštenju, uključuje i akcije specijalaca Rusko-srpskog humanitarnog centra, koji između ostalog ima zadatak da reaguje u prirodnim katastrofama u Srbiji i na Balkanu.

Ovaj centar je već obezbedio agregate za struju i pumpe za vodu kako bi pomogli stanovništvu ugroženom poplavama.

Očekuje se da u toku dana sleti još jedan avion sa dodatnom spasilačkom opremom. 


Avion "iljušin", koji inače može da ponese 42 tone vode, u letnjim mesecima 2007. i 2012. godine, kao pomoć ruskog Ministarstva za vanredne situacije i civilnu zaštitu, gasio je požare u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • remix_

    19:42 // 16. 5. 2014.

    Zato se ni jedan hotel u Nisu nije odazvao da ponudi smestaj Rusima! Bruka i sramota od naseg grada!!!

  • Dragan

    19:16 // 16. 5. 2014.

    Coveka da uhvati sramota sto zivi u gradu sa ovakvim narodom koji kritikuje nekoga ko pomaze. To je isto ko kada brat pljuje po svom bratu. Mi smo sloveni i nikada nismo bombardovani od strane Rusije.

  • Jovan Kursula

    18:57 // 16. 5. 2014.

    Vest u vezi poplava a niko to ne komentarise,vec cim se pomene aerodrom odmak lokalpatriotizam.Nece biti letova jer nema ko da leti,i nema ko za sta da dolazi,i ne umeju da ga vode.Tacka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: