Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 14. 1. 2016.

| Društvo

Imenovan v.d. direktor Doma srednjoškolaca

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-Dom-srednjoskolaca
V.d. iz Pokreta socijalista; foto: arhiva JV

Vlada Srbije je za v.d. direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu imenovala Mihajla Markovića, kako saznajemo, zaposlenog u ovoj ustanovi na određeno vreme i člana Pokreta socijalista.

Dosadašnja direktorka Sandra Popović i zvanično je razrešena dužnosti, a ne njeno mesto je do raspisivanja konkursa imenovan Marković.

Ovo je “Južnim vestima” potvrđeno u Ministarstvu prosvete, a ostaje pitanje da li je Marković bio predlog Upravnog odbora iz Niša.


Opet partijski kadar?

O Markoviću se pre nekoliko dana, kao potencijalnom kandidatu za direktora, diskutovalo i na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Nišu, ali je poverenik Milan Stanojković tvrdio da je za njega prvi put čuo na sednici odbora.

Rekao je da se stranka nije mešala u izbor direktora Doma srednjoškolaca.

Prema nepotvrđenim informacijama, Marković je član Pokreta socijalista, koalicionog partnera SNS.

I dok su zaposleni imali svog kandidata, dugogodišnjeg vaspitača Bojana Miloševića, predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić (SNS) je tvrdio da odbor ne može da predlaže imena i da će o tome odlučiti Ministartstvo, ali da će to biti neko iz kolektiva.

Podsetimo, smena Popovićeve, koja je na predlog SNS-a u februaru došla na direktiorsko mesto, predložena je nakon što je vaspitačica Tatjana Lužanin izvršila samoubistvo, a pre toga prijavila direktorku da ju je tukla na kućnom pragu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KANCELARIJA OBRADOVIĆ

    15:49 // 15. 1. 2016.

    @ Slađan
    Kolega pravnik je apsolutno u pravu i to je dokazano sudskom praksom (odlukom apelacionog suda). To što je, kod nas sve moguće, dokazuje da smo društvo u ozbiljnoj krizi.

  • elena

    13:56 // 15. 1. 2016.

    Cinjenica je da u Domu rade kolege koje se ne mesaju od svog prvog radnog dana u svoj posao! Oni najvise i komentarisu i komentari su im zaista nestrucni i ponovo huskacki! Dobra je vest da se Dom oslobodio jedne nestrucne, bahate direktorke, nazalost posle ugasenog zivota.VD direktor iako sa malim iskustvom i radnim stazom, ima dobru procenu, neka ostavi sujetu i neka krene napred. Suprotno. pada

  • kolega

    04:30 // 15. 1. 2016.

    Dostojanstvo čoveka sastoji se od njegovog izbora,od trenutka, kada je izabran...to sto si u Vulinovoj stranci,to ništa nije strašno-niko nije savršen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: