Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 28. 10. 2021.

| Društvo

Imenovan zastupnik Javnog komunalnog preduzeća u Žitorađi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sednica
imenovanja i razrešenja na poslednjoj sednici SO Žitorađe; Foto: Lj. M.

Nakon što je Dragana Stojanović sada već bivša direktorka Javnog komunalnog preduzeća u Žitorađi podnela ostavku, a odmah zatim i imenovana za v.d. direktora JP Direkcije za izgradnju, na sednici Skupštine Žitorađa odbornici ove opštine imenovali su Vladicu Stankovića za "ostalog zastupnika" koji će nadalje obavljati posao u nadležnosti v.d. ili direktora komunalnog preduzeća. Predsednik opštine Ivan Stanojević je potvrdio da je došlo do promene na vodećim mestima u dva javna preduzeća, a imenovanje "ostalog zastupnika" umesto v.d. je kako kaže po zakonu.

Prethodno je nakon "tihog štrajka" radnika Direkcije zbog neisplaćenih plata ostavku podneo direktor Radisav Petrović, pa je na poslednjoj sednici SO Žitorađe usledila promena na rukovodećim mestima u 2 javna preduzeća.

Predsednik Stanojević nije objasnio zašto je Stanković imenovan za prvog čoveka komunalnog preduzeća kao "ostali zastupnik", a ne kao v.d., već je samo rekao da je tako odlučeno i da je to dozvoljeno i u skladu sa zakonom. odluka Odluka o imeniovanju ostalog zastupnika JKP Žitorađe; Foto: Lj. M.

Tačno je da smo bivšu direktorku JKP Žitorađe prebacili u Direkciju, a da je odlučeno da Stanković bude imenovan kao ostali zastupnik. Odlučili smo tako jer je tu čovek godinama, a inače u vreme bivše vlasti Demokratske stranke on je u jednom periodu obavljao i funkciju direktora. Smatramo da on to preduzeće gleda kao svoju kuću, to je moguće po zakonu i to su naši pravnici radili – pojašnjava Stanojević.

On nije komentarisao informaciju da Stanković ima završenu samo srednju školu i da ne ispunjava uslove za imenovanje u v.d., već naglašava da za "ostalog zastupnika" nije neophodno da se ispune uslovi koji važe za imenovanje v.d. ili direktora.

Koliko ja znam za ovo imenovanje ne postoje takvi uslovi. Mi ćemo vremenom da izaberemo v.d. direktora pa i direktora po konkursu, ali imamo problem jer se niko ne javlja za to radno mesto – dodaje Stanojević.

Ističe da je lokalna vlast obezbedila dve plate za radnika Direkcije koje im se duguju i oni će zaostala potraživanja primiti do kraja ove nedelje.

Vladica Stanković "ostali zastupnik" JKP Žitorađa nije komentarisao svoje imenovanje jer je nakon što se javio na telefon i čuo pitanja novinara Južnih vesti prekinuo vezu i više nije odgovarao na pozive, kao ni sms poruku sa pitanjima .

Stanković pored novoizabrane funkcije "ostalog zastupnika" u lokalnoj samoupravi opštine Žitorađe obavlja i funkciju predsednika Odbora za administrativno-mandatna pitanja i za to dobija mesečnu naknadu od 25.000 dinara.

Smenjen i sekretar Skupštine

Iako u obrazloženju odluke o razrešenju sekreatara Skupštine Milene Jovanović stoji da je odgovorno obavljala ovu funkciju i postizala solidne rezultate, ona je smenjena nakon što nije želela da sama podnese ostavku, kako su joj sugerisali nadležni u opštini. Za novog sekretara izabrana je Marijana Stevanović. Odluka razrešenje Odluka o razrešenju sekretara Skupštine; Foto: Lj. M.

Tražili su da podnesem ostavku kako bi im olakšala. Kako ja to nisam uradila, smenjena sam pre 2 dana na Skupštini. Počastvovana sam visokim ocenama za moj dosadašnji rad i kompetencije koje su u svom predlogu za razrešenje izneli najviši zvaničnici opštine Žitorađa. Ovu odgovornu funkciju sam od 2015 do danas obavljala u više navrata i jednako uspešno. Činjenica da je moj odnos prema poslu i stručnost ocenjena najvišim ocenama, te da me iz tih razloga razrešavaju sa ove funkcije sama po sebi je dovoljna da svako zaključi o čemu se zapravo radi. Pozdravljam tendenciju opštinske vlasti za podmlađivanjem kadrova, jer na mlađima svet ostaje, ali me jako zbunjuje situacija da zamenik sekretara iako je već davno u penziji, predstavlja neizostavni deo svakog saziva Skupštine u poslednjih tridesetak godina – kaže Jovanović.

U profesionalnom pogledu, smatra da se za sekretara Skupštine pažljivo moraju birati kadrovi sa puno iskustva u svim sferama, jer je po Zakonu odgovoran za zakonitost rada ovog zakonodavnog organa, najvišeg na lokalnom nivou. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Majstor

    14:06 // 14. 11. 2021.

    Sekretar je radio po zakonu, a "gazdi" se nije svidelo pa je smenjena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: