Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 30. 11. 2017.

| Društvo

Novi-stari direktori Narodnog muzeja i Toplane u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
glasanje
Na sednici Skupštine bez rasprave o predloženim kandidatima, foto B.A

Profesorica istorije Mira Ninošević u naredne četiri godine biće na direktorskom mestu Narodnog muzeja u Leskovcu, odlučeno je na sednici Skupštine, dok će istu poziciju u Javnom komunalnom preduzeću Toplana obavljati diplomirani ekonomista Jovica Đorđević.

Mira Ninošević u ovoj ustanovi radila je više godina kao kustos-istoričar, a od prošle godine obavljala je funkciju vršioca dužnosti direktora, kada je, zbog ostavke iz “ličnih razloga” Vladimir Đorđević, istupio sa te pozicije.

U obrazloženju predloga koji je na razmatranje Skupštini predao Upravni odbor Narodnog muzeja u Leskovcu, ističe se da se ona jedina prijavila na javni konkurs.

Na osnovu uvida u dokumentaciju i usmenog razgovora sa kandidatom, smatramo da kandidat poseduje stručne i organizacione sposobnosti i da ispunjava uslove za izbor direktora - piše u obrazloženju.

Ninoševićeva je autor više izložbi i stalnih izložbenih postavki, kao i monografija i dokumentarnih filmova u oblasti muzejske delatnosti.

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Toplana u Leskovcu, diplomirani ekonomista Jovica Đorđević, imenovan je za direktora ove ustanove.

On je bio jedan od dva kandidata, koliko se prijavilo na javni konkurs. Pored njega, na konkurs se prijavio i Miroslav Milić, ali je njegovu prijavu komisija odbacila kao nepotpunu.

Komisija je proverila stručnu osposobljenost kandidata i utvrdila da ispunjava merila za imenovanje direktora - piše u obrazloženju.

Inače, Đorđević je, pored jednogodišnjeg iskustva na poziciji v.d. direktora Toplane, u ovom preduzeću bio i direktor sektora ekonomsko-finansijskih poslova, u periodu od 2012. do 2016. godine.

Na direktorskim pozicijama bio je i u Leskovačkom sajmu, kao finansijski direktor u periodu od 1987. do 1988. i kao generalni direktor od 2007. do 2010. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: