Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 26. 12. 2023.

| Društvo

Imovinu niške Prosvete kupila porodična firma Gorana Ljubića Međarca

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Prosveta-foto-čitalac
Firma Međarca izlicitirala imovinu Prosvete; Foto: čitalac

Firma "Vodogradnja" u vlasništvu porodice Gorana Ljubića Međarca, za 27.000.000 dinara izlicitirala je imovinu niške "Prosvete", što je za skoro 25 miliona dinara manje od procenjene vrednosti.

U ponudi je bilo pet zgrada od 197 do 2.343 metara kvadratnih, pomoćna zgrada i zgrada za koju nije poznata namena, pa je početna cena iznosila 25.942.350 dinara, dok je procenjena vrednost Agencije skoro 52 miliona dinara.

Otac dugogodišnjeg prvog čoveka Doljevca Gorana Ljubića vlasnik je Vodogradnje iz Pukovca koja je godinama zadužena za “krpljenje” rupa na niškim ulicama i za to dobija milijarde dinara, a sada u svom vlasništvu ima i nekada najjaču izdavačku kuću južno od Beograda.

Šta nameravaju sa tim objektima, Ljubić nije precizirao.

Zaista ne znam ja sam izašao iz tog posla, dosta sam bio u tome, sada neka deca rade sa tim šta žele, ali za sada ne znam šta nameravaju - kaže Ljubić.

On napominje da je još jedna firma kupila deo imovine Prosvete ali nije precizirao koja, a takvih informacija nema na sajtu Agencije.

Inače, od čuvene i jedne od najjačih izdavačkih kuća, niško preduzeće čija istorija razvoja je trajala osam decenija sada je u potpuno ruiniranom stanju, koju je jedan od bivših zaposlenih opisao kao leglo zaraze i smetlište u širem centru Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • toskanac

    11:03 // 28. 12. 2023.

    Konačno neka lepa vest za grad Niš. Kamo lepe sreće da Niš ima više ovakvih domaćina i investitora.
    Ðorđe je dokazano pošten i sposoban čovek, a pre svega domaćin, i ne sumnjam da će ovo u budućnosti biti jedna od najlepših gradskih tačaka.
    Srećno

  • Auttiktrer

    18:58 // 26. 12. 2023.

    Bravo ! Samo koristi covek sto ovde zive misevi i radi se, ko sta hoce ! More,i treba tako, ne zasluzujemo bolje ! Prave nislije ili u misjoj rupi ili se priklonilo selcima sto okupiraju Nis i vladajucoj sekti !

  • SEKRETAR Yu-296537

    15:36 // 26. 12. 2023.

    Kako je ovo promaklo golubaru iz Pantalej.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: