Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 30. 1. 2021.

| Društvo

In memoriam: dr Svetislav Nešić

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dr nešić
Umro u 84. godini; foto: privatna arhiva

Osnivač Službe neonatologije u pirotskoj Bolnici i dugodišnji pedijatar u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Svetislav Nešić preminuo je u 84. godini. Ostaće upamćen po borbi za natalitet, ali i kao predsednik Atletskog kluba Pirot.

Doktor Nešić rođen je 19. avgusta 1936. godine u Držini kod Pirota. Osnovnu školu je pohađao u Držini i Beogradu, a Gimnaziju i Medicinski fakultet završio je u Beogradu.

Od 1965. godine radio je u Zdravstvenom centru u Pirotu kao pedijatar, dok je u periodu od 1976. do 1982. godine radio je u Domu zdravlja Voždovac u Beogradu.

Po povratku u Pirot osnovao je Službu neonatologije u novootvorenoj gradskoj bolnici, gde je kao pedijatar neonatolog je radio do penzionisanja 2001. godine.

Njegov najznačajniji profesionalni rezultat je dostizanje najviših standarda u smanjenju broja umrle novorođenčadi i u tom domenu Bolnica u Pirotu je dostigla rezultate koji su bili u svetskom vrhu, što je verifikovano na stručnim skupovima.

Dr Nešić je bio predsednik Atletskog kluba Pirot, krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada su pirotski atletičari osvajali medalje na saveznim i republičkim takmičenjima.

Tokom demonstracija 1996. i 1997. godine bio je predsednik Opštinskog odbora Srpskog pokreta obnove.

Sve vreme tokom svog rada zalagao se za povećanje nataliteta, javno i na stručnim skupovima na kojima je učestvovao, ali i dajući lični primer sa suprugom Nevenkom sa kojom ima tri sina i desetero unuka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana Kolev

    21:18 // 15. 2. 2021.

    Doktor Nešić je bio odličan pedijatar,lekar koji je voleo svoj posao.Skoro da nema majke u Pirotu koja nije srela sa njim.Govorio je malo,taman koliko treba,a radio mnogo.Neka poslużi kao primer budućim pedijattima!Saučešće porodici !

  • Jovančica

    17:54 // 30. 1. 2021.

    Večnaja pamet. Ali reći da je Pirotska bolnica u svetskom vrhu je u najmanju ruku velika neistina. Pirotska bolnica nije ni u rangu osrednjih bolnica srednje razvijenih evropskih država, niti je ikada to bila. Pirotska bolnica je leglo korupcije, nepotizma, nekompetentnosti, neprofesionalnosti, prljavštine svake vrste...

  • Ja

    15:47 // 30. 1. 2021.

    Večna slava i hvala doktore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: