Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 1. 8. 2017.

| Društvo

In memoriam: Dr Dušan Stojković

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Dusan Stojkovic privatna arhiva
Stojković je ostavio neizbrisiv trag u vranjskom zdravstvu; foto: privatna arhiva

Poznati vranjski ginekolog Dušan Stojković nastradao je u svojoj 63. godini 31. jula u saobraćajnoj nesreći kod Predejana.

Rođen je 11. januara 1954. godine u Babinoj poljani kod Trgovišta. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu 26. septembra 1980. godine i počeo da radi kao doktor medicine iste godine u Domu zdravlja u Trgovištu, gde je u jednom periodu radio kao načelnik Ginekološkog dispanzera, a potom i kao direktor Doma zdravlja Trgovište.

Specijalističke studije iz akušerstva i ginekologije završio je takođe u Nišu 1989. godine.

U Domu zdravlja u Vranju počeo je da radi od 1993. godine, kao lekar specijalista ginekologije i akušerstva, gde je obavljao funkcije šefa odseka za planiranje porodice u tadašnjem Ginekološkom dispanzeru. Bio je i šef odseka za specijalističko-konsultativnu zaštitu u Domu zdravlja Vranje.

U Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje počeo je sa radom od 1. februara 2000. godine, gde je vodio odseke za sterilitet, za konzervativnu ginekologiju, za puerperijum i na kraju odsek za ultrazvučnu dijagnostiku.

Doktor Dušan Stojković ostavio je neizbrisiv trag i dao veliki doprinos razvoju vranjskog zdravstva. Njega će kolege i prijatelji pamtiti kao pre svega dobrog čoveka, a kao doktor i kolega bio je omiljen u Službi za ginekologiju i akušerstvo, kao i u celom kolektivu Zdravstvenog centra Vranje - saopšteno je iz te ustanove

U vranjskom Domu zdravlja danas je održana komemoracija, a vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: