Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 16. 6. 2022.

| Društvo

In memoriam: Goran Radojković, osnivač "Bankera"

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Goran Radojković
Preminuo u 60. godini života; foto: Zvanični sajt radija "Banker"

Osnivač niške Radio-televizije Banker Goran Radojković preminuo je u sredu, 15. juna, u 60. godini života, usled teškog zdravstvenog stanja i srčanih problema sa kojim se borio godinama, saopštavaju iz Bankera.

Goran Radojković rođen je 18. januara 1963. godine. Osim radija i televizije Banker, osnivač je Fondacije za zdravstvo, kojoj je cilj da pomaže ljudima u kupovini lekova.

Osnovao je i Banker club, taksi, piceriju i turističku agenciju na Kipru. Sa Banker internetom uveo je internet u Niš, a bio je i osnivač prve privatne televizije u Nišu Star 5 plus 1990. godine.

Iz Bankera kažu da je bio veliki dobrotvor i donator. Marini Adamović iz “Banke dobročinstva” poklonio je vozilo da bi lakše pomagala Nišlijama, a početkom 2000-tih je stipendirao niške sportiste.

Tada je 100 mladih niških sportista dobilo novčanu pomoć Gorana Bankera, a da nisu ni znali da je od njega. Umesto toga je javnosti veliki Goranov prijatelj iz Čikaga predstavljen kao donator iz inostranstva sa titulom „Naj Nišlija“ - navode na sajtu Bankera.

Prošao je, dodaju, kroz živote hiljade ljudi koji su živeli i radili sa njim i uvek je bio spreman da se veseli.

Bio je borac, pre svega, borac do poslednjeg trenutka, onaj koji je tako voleo život. Inovator i uvek ispred vremena. Onaj koji je voleo da pomaže. I da radi. Rad ga je činio iskreno srećnim… I radio je do poslednjeg trenutka - pišu njegove kolege.

Za sobom ostavlja majku, suprugu, dva sina i trojicu unuka.

Opelo će biti održano u petak, 17. juna, u podne u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Donjoj Vrežini, nakon čega će biti sahranjen na vrežinskom groblju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša

    23:29 // 2. 8. 2022.

    Hvala ti druze... Nisam ni znao da si ti vlasnik Bankera, prvi internet Koji Sam imao u kuci, radio isto simbol Nisa kao I sve ostalo...
    Pravi nislija I znak prepoznatljivosti naseg grada... Od osnovne skole , pamtim "Banker"..... Hvala ti....nek Banker postoji vecno... To bih zeleo

  • Peca

    18:29 // 18. 6. 2022.

    Putuj, prijatelju, odmori! Bog uzima samo najbolje!

  • Predrag

    09:19 // 17. 6. 2022.

    Mnogo dobar momak, znali smo se od malena. Uvek skroman bez obzira na sve sto je postigao. Nismo se videli 100 godina, a kad sam ga pozvao nije mu bilo tesko da dodje kod mene u kiosk u 2 kvadrata, da sedi na hoklici i da razgovaramo. Nek mu Gospod podari vecni mir.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: