Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 11. 3. 2022.

| Društvo

In memoriam: Života Antić, prvi vrhovni državni revizor

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zivota antic

Života Antić, prvi imenovani vrhovni državni revizor u Državnoj revizorskoj instituciji, koji je tu funkciju obavljao od 1. jula 2008. godine do 21. aprila 2012. godine, preminuo je 9. marta 2022. godine u Nišu nakon kraće bolesti, saopštavaju iz DRI.

U razvoju DRI Antićev doprinos naročito se ističe u izradi Izveštaja o reviziji završnog računa budžeta Republike Srbije za 2008. godinu, inače prvog izveštaja o reviziji koji je Institucija predala Narodnoj skupštini 27. novembra 2009. godine.

Pre obavljanja poslova na funkciji vrhovnog državnog revizora, sa koje je penzionisan, radio je na poslovima ovlašćenog državnog revizora, revizora, ovlašćenog računovođe, šefa odseka finansijske policije Poreske uprave - Centar Niš, šefa odseka za budžetsku inspekciju grada Niša, zamenika načelnika finansijske policije Republičke uprave javnih prihoda - Centar Niš.

Života Antić je bio vrsni analitičar budžeta, stručnjak za javne nabavke, kao i za procenu kapitala javnih preduzeća i njihovu privatizaciju. Autor je priručnika „Budžetska kontrola - Priručnik za budžetsku inspekciju i korisnike budžetskih sredstava“, IPC Beograd 2006. godine, i koautor priručnika „Finansijsko upravljanje, konrola i revizija kod korisnika javnih sredstava“, IPC Beograd 2018. Godine - kažu u DRI.

Sahrana će biti u utorak, 15. marta 2022. godine u 14:00 časova na Novom groblju u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Stankovic

    19:01 // 23. 3. 2022.

    Najbolji i neponovljivi cika Zivota pocivajte u miru. Ovom divnom i postenom coveku bar dodeliti ulicu u ovom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: