Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 10. 8. 2020.

| Društvo

Infektivna klinika u Nišu privremeno samo ambulanta - zbog opremanja i odmora lekara

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
lekari Infektivna
Kaže da će lekari imati kratak odmor, a da će klinika biti opremljena; foto: Vanja Keser

Nakon 5 meseci svakodnevnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih virusom korona, na Klinici za infektivne bolesti u Nišu više nema pacijenata na lečenju i privremeno ona fukncionisati kao prijemno-trijažna ambulanta. Rukovodilac klinike Miodrag Vrbić pojašnjava da je razlog za ovu reorganizaciju centralno razvođenje medicinskih gasova, što su lekari pre nekoliko meseci tražili zbog boljih uslova lečenja, ali i da bi se deo osoblja odmorio.

infektivna klinika Privremeno samo prijemno-trijažna ambulanta; foto: Vanja Keser Da na Infektivnoj klinici, najvažnijoj kovid bolnici tokom epidemije virusa, ne postoji centralni razvod gasova, pisali su ranije lekari u pismu upućenom predsedniku Aleksandru Vučiću. To znači da pacijenti leže u običnim bolesničkim sobama, a aparati su priključeni na boce sa kiseonikom, što lekari smatraju nedopustivim.

Trebalo bi da ovaj problem bude rešen, jer je Klinika za infektivne bolesti zatvorena za ležeće pacijente i privremeno će biti samo ambulanta.

Poslednji pacijenti koji su bili u ovoj kovid bolnici juče su upućeni na kućno lečenje, klinika se sada dezinfikuje, kaže rukovodilac Miodrag Vrbić, a planirano je upravo centralno razvođenje medicinskih gasova. infektivna Na klinici nema pacijenata na lečenju, trenutno se dezinfikuje; foto: Vanja Keser

U međuvremenu, Klinika će i dalje vršiti funkciju prijemno trijažnog centra Kliničkog centra. Samim tim, na Klinici će i dalje biti angažovano medicinsko i pomoćno osoblje, ali u manjem obimu, što bi istovremeno omogućilo, da jedan njihov deo, iskoristi kratkotrajne odmore, nakon neprekidnog višemesečnog rada - dodaje direktor.

Vrbić napominje da nije reč o kolektivnom godišnjem odmoru, već da će samo deo osoblja nakon 5 meseci rada imati kratak predah od posla.

Koliko će dugo Infektivna klinika biti samo ambulanta nije mogao da precizira, ali napominje da će kao što je bila prva u zbrinjavanju kovid pacijenata, biti i poslednja kovid bolnica u Nišu, dokle god to bude potrebno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olivera Jovanovic Velickovic

    02:30 // 12. 8. 2020.

    Svaka cast dr Miodragu Vasicu i svim osobljem infektivne klinike. Treba ih nagraditi ,nije im bilo lako uopste. Za svaku pohvalu.

  • Stevanović Goran

    11:35 // 11. 8. 2020.

    Pa zbog ovih ja treću nedelju ležim u Kovid bolnici.Kada sam im 20.7.,,doneo nalaze u kojima je jasno pisalo:da imam obostranu upalu pluća,temperaturu 38.5 već nekoliko dana,gubitak osjećaja mirisai ukusa,opšta malaksalost,i kada su mi javili posle 2 dana da sam pozitivan,kažu ostanite kući i uzimajte terapiju.25.7. u stanju polusvesti ponovo dolazim do njih i tek me onda smještaju u.K.bolnicu.

  • Срба

    23:19 // 10. 8. 2020.

    Багра!!! Па после излазите и аплаудирајуте им! Ма, треба нека жешћа епидемија да нас снађе и коначно нас све Србе обрише са кугле земаљске, тако ненормалне, непрофесионалне и лење какви смо! Ово ни Монти Пајтон, Топ листа надреалиста не би могли да смисле.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: