Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 12. 2. 2020.

| Društvo

"Info dan" u Prokuplju o mladima, njihovom osnaživanju i aktivizmu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
info dan
Učesnici Info dana koji je organizovan u Prokuplju; Foto: Privatna arhiva

Važnost podsticanja aktivizma kod mladih na lokalnom nivou, osnaživanje mladih porljoprivrednika, potrebu regulisanja položaja volontera i poboljšanja dostupnosti informacija o mogućnostima za volontiranje, kao i motivacija mladih da uzmu učešće u različitim aktivnostima, samo su neke od tema o kojima je bilo reči tokom "Info dana" koji je Krovna organizacija mladih Srbije organizovala u Prokuplju.

Sve teme koje su bile obuhvaćene Info danom bile su one koje su prepoznate kao značajne za mlade u Topličkom okrgu, a učestvovali su bili predstavnici lokalnih udruženja i organizacija, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

Ovim putem predstavljen je rad Krovne organizacije mladih Srbije kao najvišeg predstavničkog tela mladih u Srbiji i pružen je uvid u aktivnosti koje ona organizuje. Učesnicima je pojašnjeno kako zainteresovane organizacije i udruženja mogu da postanu deo KOMS mreže, koju čini 108 udruženja mladih iz različitih delova Srbije – kažu organizatori iz KOMS-a.

O podsticanju aktivizma kod mladih prisutnima je govorila učenica prokupačke Gimnazije, član TNT grupe, volonterka mnogih organizacija i udruženja Mirjana Randjelović, dok je o preduzedništvu mladih govorio Nenad Kocić, korisnik projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika” Fondacije Ana i Vlade Divac.

Inače, osim u Prokuplju, "Info dan" je još održan u Sremskoj Mitrovici i Subotici, a organizuje se uz uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a u okviru projekta Zajedno za made 2.0.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: