Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 29. 3. 2017.

| Društvo

Informacija da li je gotova nova zdravstvena knjižica na sajtu Fonda

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Zdravstvene knjižice
Provera preko elektronskog servisa umesto na šalteru Fonda; Foto: JV

Iako su predali zahtev za novu zdravstvenu knjižicu pre više meseci, mnogi građani su pred šalterima niške Filijale RFZO za to vreme čekali nekoliko puta samo da bi dobili informaciju da im ovaj dokument nije izrađen. Svi koji su predali zahteve sada mogu preko sajta Fonda da provere da li su im odrađene nove knjižice.

Građani mogu preko elektronskog servisa uz Lični broj osiguranika, koji se nalazi i na privremenim potvrdama koje mnogi i dalje imaju umesto knjižica, da saznaju ima li potrebe za višečasovnim čekanjem u redovima ili ne. Elektronski servis RFZO Foto: JV

Iako sajt RFZO oko podneva nije bio dostupan građanima, jer je, kako su kazali iz Fonda “pao”, on trenutno funkcioniše, a osiguranici mogu da saznaju da li je njihova knjižica “proizvedena” nakon dva klika i ispisivanja broja.

Republički fond za zdravstveno osiguranje aktivirao je elektronski servis za proveru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica. Ovaj servis pruža mogućnost osiguranim licima da na osnovu LBO broja provere da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena, bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda - saopštili su na sajtu Fonda.

Podsetimo da su do kraja 2016. godine svi korisnici zdravstvenog osiguranja morali da zamene kartonske knjižice elektronskim.

Kako je rečeno u Fondu, kartice će omogućiti bolju kontrolu doprinosa, brži i lakši pregled kod lekara i podizanje lekova, bez zamorne administracije.

Ipak, mnogima je zamena knjižice zadala glavobolje zbog višesatnog čekanja u redovima koji su se pojedinih dana protezali i ispred zgrade “socijalnog” u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aškrabić Mladen

    13:15 // 14. 7. 2020.

    Molim vas ja sam uplatio za izradu zdrastvene knjižice 30.4.2o2o a zdrastvene nema još kada je mogu očekivat. Hvala

  • Verica Djordjevic

    16:16 // 19. 1. 2018.

    Koja je procedura u slucaju gubitka nove zdravstvene knizice?

  • Daliborka Virag

    15:02 // 24. 7. 2017.

    Kako da proverim zdravstvenu karticu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: