Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 17. 10. 2021.

"Inicijativa A11": Sve je više siromašnih građana u Srbiji kojima država ne pruža pomoć

siromastvo "Da li se Srbija bori protiv siromaštva ili protiv siromašnih?"; foto: Vanja Keser

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obeležava se danas, 17. oktobra, a Srbija ga, kako navode iz nevladine organizacije "Inicijativa A11", dočekuje sa sve većim brojem realno siromašnih građana i sve češćim odbijanjem zahteva građana za dobijanje pomoći. Ističu da država ne ide u susret socijalno ugroženima, pa su zato i pokrenulikampanju "Neprijatelj je siromaštvo a ne siromašni" kroz koju javno postavljaju pitanje – da li se država bori protiv siromaštva ili protiv siromašnih?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Milan

    10:48 // 17. 10. 2021.

    Ja mislim da deca u trecem osnovne citaju pricu o cvrcku i mravima. Mene je moj pokojni deda odavno ucio da je siromastvo spoj lenjosti i gluposti. Aj napravite eksperiment, kad vidite prosjaka/beskucnika na ulicu ponudite mu da vam odradi neki poso i da ga platite za to. Ja to uradim svaki put kad mi traze pare, nikad niko nije pristao da radi iako im nudim poprilicno veliku dnevnicu.

    • Milena

      11:39 // 17. 10. 2021.

      Cvrcak i mrav se cita u prvom razredu i slazem se, trebalo bi roditeji da postave osnove deci za radne navike, ali u riziku od siromastva nisu samo “lenji ljudi”, vec i oni stari, nedovoljno obrazovani, nepismeni, nemocni koje drugi ni nece da angazuju da rade (za dnevnicu npr.), a koji ne znaju kako da se snadju, pa ni da traze pomoc od drzave..niste svesni koliko je tih marginalizovanih grupa

    • Aca

      12:55 // 17. 10. 2021.

      Pusti beskucnike, u SAD ih ima najvise. Srpske mozgove kupio je zapad, ovo sto je ostalo je njihova jeftina radna snaga. Siromasni smo jer nista ne stvaramo a i ono sto sklepa neki srpski privrednik, a 99% su lopovi I prevaranti, nije konkurentno ni bitno. Plus lopovska drzava vise odmaze nego sto pomaze svojim mesanjem. Mi smo okupirana zemlja.

    • Bruno

      13:58 // 17. 10. 2021.

      Ako nisi bio u takvoj situaciji možeš samo da pretpostavljaš kako je. Kad te pogodi maler, obično još neki, pad morala motiva, itd.

    • profesor

      14:37 // 17. 10. 2021.

      Ju, Milane, što si pametan i što ti je dobar eksperiment.

    • Milos

      22:11 // 17. 10. 2021.

      Postoji nesretni splet zivotnih okolnosti koji dovede coveka u vrlo tesku situaciju, ko nije iskusio moze da prica decije price. Ko je ovo iskusio, ili zna nekoga ko jeste, shvata o cemu govorim.

  • Smuk

    16:55 // 17. 10. 2021.

    Ako "država" tj. vlast da siromašnima - neće imati dovoljno za "našu decu" , pitajte @Milun Parking!Naravno,ovo je gorka istina,a što mnogi vole basne /što je u redu/ i što ima istine u tome da dosta njih neće da radi ali golem broj su u godinama, kada je bilo koji napor nemoguć...a nisu članovi PUPS-a,te im je svaki "poklonjeni" dinar - važan!Čak i sok, kis. voda i obična voda! A i njihov glas!

  • Zejtin 200din

    10:57 // 17. 10. 2021.

    A gorivo 170...

    • Filozof

      18:48 // 17. 10. 2021.

      @Zejtin 200din, benzin je pojeftinio...
      Pre godinu dana bilo je potrebno 3kg paradajza za 1l benzina, danas za 1kg paradajza imate 1.5l benzina. Takodje za 1l benzina bilo je potrebno 2.5kg jogurta a danas je potrebno manje od 1kg iako ne znam zasto se jogurt meri u kg a ne u litrima...
      Zlatno doba koje moramo pozlatiti kako bi ga razlikovali od mesinga ...

  • Ukinuli kilovate u Nišu

    03:41 // 18. 10. 2021.

    Grad Niš se bori protiv siromašnih - ukinuo je korisnicima socijalne pomoći 500 dinara za struju od juna retroaktivno-protivzakonito u julskom računu! Iako su svima važili odobreni besplatni kilovati do kraja decembra 2021.god. Sada ponovo moraju da predaju zahteve!!? Gutaju svakome nekoliko meseci! napreDNO Niš daje NIŠta

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: