Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 2. 7. 2018.

| Društvo

Inicijativa: Još nije gotovo, Bulatović tek treba da potpiše ugovor s Vladom

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Aerodrom stoji i čeka rasplet; Foto: M.Z./J.V.

Odluka Skupštine grada Niša da Aerodrom “Konstantin Veliki” bude poklonjen državi, ne samo što nije regularna, kako kažu iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom”, već je samo načelna i nema pravno dejstvo. Gradonačelnik Darko Bulatović moraće da potpiše ugovor sa Vladom Srbije o prenosu osnivačkih prava i imovine.

Gradski zvaničnici će verovatno držati u tajnosti datum i sadržaj tog ugovora, prognoziraju iz Inicijative, kako ne bi izazvali dodatnu negativnu reakciju javnosti. Inicijativa navodi da će pratiti dalje poklanjanje jer, kako kažu, “još nije gotovo”.

Vlast će se tek sada suočiti sa gomilom pravnih problema koji nastaju donošenjem nepromišljene odluke. Mnogi postupci koji su planirani su pravno gotovo nemogući. Žurba kojom je aerodrom otet će nas tek koštati, i Grad i Republiku - navode iz Inicijative.

Takođe, tačkom 5 Zaključka Vlade, objašnjavaju iz Inicijative, preporučuje se da se izvrši specifikacija obaveza „koje bi Republika Srbija eventualno preuzela po prenosu prava svojine“.

Bojimo se da Republika neće preuzeti obaveze od Grada i da će nam uzeti aerodrom i ostaviti nas u dugovima za zemljišta koja su preneta ranije na Grad - upozoravaju iz Inicijative.

Kako su ranije najavili, Incijativa je sa timom advokata indentifikovala, kako kažu, sve propuste u radu prilikom zakazivanja i vođenja sednice skupštine na kojoj je izglasano poklanjanje aerodroma i radi na formulisanju tužbe Upravnom sudu. skupština Glasanje za poklanjanje aerodroma; Foto: Vanja Keser

Osvrćući se na izjavu šefa odborničke grupe SNS Zorana Perišića, datu na "aerodromskoj" sednici - „da nikome nije u interesu da gasi niški aerodrom, i da će država, kao i uvek do sada, uraditi ono što je obećala“, Inicijativa kontrira tezama da građani Srbije već plaćaju gubitaško poslovanje „Er Srbije“, da je odluka Gradskog veća o poklanjanju aerodroma donesena samo 6 dana nakon potpisivanja ugovora o koncesiji za beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, kao i da je pomoćnik ministarke saobraćaja Zoran Ilić izjavio da u neobjavljenom koncesionom ugovoru postoji i klauzula o ograničavanju broja putnika koji lete sa niškog aerodroma,

Dodaju i da francuski koncesionar Vansi, ima udela i u koncesiji za prištinski aerodrom “Adem Jašari”, a da je i sam predsednik Republike Aleksandar Vučić, još u januaru ove godine, najavljivao ograničavanje razvoja niškog aerodroma koji navodno “uzima putnike” onom beogradskom.

Sve ove činjenice predstavljaju jake razloge za sumnju da je gušenje razvoja niškog aerodroma u interesu stranog koncesionara, i da imamo posla sa protivzakonitim ograničavanjem konkurencije i promovisanjem monopola - zaključuju iz Inicijative.

Podsetimo, niški odbornici izglasali su 22. juna da niški aerodrom bude predat u vlasništvo državi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:56 // 2. 7. 2018.

    Ne dirajte Đakona to je jako fini čovek i komšija kao i njegova supruga

    • Tivat

      18:59 // 2. 7. 2018.

      Ne lupetaj,djakoni se ne zene!Za kaznu,da odes do prve najblize crkve i upalis svecu!

  • Realno

    09:04 // 2. 7. 2018.

    Jer vlast je vlast, a čast je čast !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: