Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 23. 4. 2018.

| Društvo

Aktivisti Inicijative “Ne damo niški aerodrom” ove nedelje razgovaraju sa građanima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
protest aerodrom
Inicijativa će pokušati da objasni sugrađanima zašto je važno da aerodrom ostane u vlasništvu Nišlija; foto: Vanja Keser

Koje argumente ima Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” za to da se ne treba pokloniti aerodrom Republici, građani će moći da čuju od 23. do 27. aprila od njihovih aktivista. Oni će od 11 do 13 sati biti od Obrenovićeve ulice do ulaza u nišku Tvrđavu i razgovaraće sa sugrađanima.

Svesni činjenice da mnogi građani nisu upoznati sa argumentacijom organizacije koja se bori da Aerodrom “Konstantin Veliki” ostane vlasništvo Nišlija, kako kažu, odlučili su da razgovaraju sa njima.

Kroz diskusiju će pokušati da im objasne zašto odbornici niške Skupštine ne bi trebalo da pristanu da poklone aerodrom Državi.

Znamo i da nemaju svi pristup internetu i mogućnost da se pravovremeno informišu, pa istina nije mogla da stigne do svake Nišlijke i svakog Nišlije. Iz tog razloga ćemo svima ponuditi priliku za otvoren razgovor - kažu u Inicijativi.

Sa Nišlijama će razgovarati cele nedelje, dodaju, a njihovi punktovi biće postavljeni duž cele Obrenovićeve, sve do ulaza u Tvrđavu.

Naši aktivisti će vam rado u otvorenom razgovoru izneti argumente i saslušaće svakog dobronamernog čoveka. Nadamo se da neće biti provokacija jer verujemo da je ovo grad pristojnih i dostojanstvenih ljudi - navode u Inicijativi.

Podsetimo, Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" je najavila i veliki protest na dan kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Niš, ali popodne, jer ističu da ne žele da prave kontramiting. Protest će biti održan 25. aprila od 18 sati, na Trgu kralja Milana, a pridružiće im se i niška opozicija.

Inače, proteste građana koji su se pobunili zbog oduzimanja aerodroma, Vučič koji je predsednik svih građana prvo je nazvao "tupavim", a potom pojačao svoje kritike i rekao da su to "najtupaviji protesti" u koje je "umešan i strani faktor".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tupson

    07:41 // 24. 4. 2018.

    Svi na protest

  • Tupson

    07:38 // 24. 4. 2018.

    A po tebi ko sada trenutno ima odgovornost leba ti ?

  • Nevena

    18:40 // 23. 4. 2018.

    A svim radnicima Medijane koji budu dosli da tapsu Vucicu 25_og obecali placen slobodan dan. Tiliko da se zna, ali nema veze dovesce oni i autobuse iz Leskovca, Vlasotinca, Vranja, Bele palanke....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: