Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 5. 4. 2018.

| Društvo

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" traži da njihov predstavnik bude na sednici Skupštine

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
gradska uprava
Podsećaju i da će uoči sednice biti održan miran protest; foto: JV

Svim odbornicima u Nišu Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" poslaće pisma u kojima ih pozivaju na ličnu odgovornost pred sednicu na kojoj će glasati o budućnosti aerodroma, a Skupštini su uputili zahtev da Mladen Jovanović iz NKD-a, kao njihov predstavnik, prisustvuje i obrati se odbornicima i građanima.

Pisani zahtev je Inicijativa danas predala predsedniku Skupštine grada Radetu Rajkoviću, kako su saopštili, koji kaže da će sutra javiti novinarima da li je zahtev stigao i hoće li Jovanoviću iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju biti dozvoljeno da prisustvuje sednici, na kojoj će biti "stavljena tačka" na to ko će ubuduće upravljati aerodromom.

Na adrese 61 odbornika u Skupštini Grada Niša otići će pisma u kojima se pozivaju na ličnu odgovornost pred glasanje o sudbini niškog aerodroma - dodaju u saopštenju.

Podsećaju da će 10. aprila, uoči održavanja sednice, biti održan i miran protest ispred Skupštine grada, u Ulici Nikole Pašića, a program će trajati od 9 do 11 sati.

Obuhvatiće čitanje zahteva Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ i p(r)ozivanje odbornika na ličnu odgovornost - kažu iz Inicijative.

Iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” kažu i da će, osim pozivanja odbornika na pojedinačnu odgovornost pre sednice, objaviti rezultate glasanja, da bi građani znali ko je od odbornika glasao za to da se "Konstantin Veliki" pokloni Državi.

Inače, organizacioni odbor Inicijative "Ne damo niški aerodrom" čini neformalna koalicija građana okupljena oko pokretača inicijative Miloša Boškovića, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Proaktiv Niš, Udruženje za zaštitu potrošača „Forum“, Udruženi pokret slobodnih stanara i Media i reform centar Niš.

Podsetimo, pred "istorijsku" sednicu niške Skupštine, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, jer će se odlučivati o iznenadnom poklanjanju niškog aerodroma, Demokratska stranka je tražila da se sa dnevnog reda sklone sve tačne o aerodromu ili da odbornici glasaju javno, prozivkom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    00:50 // 6. 4. 2018.

    Evo sta Busatlija u emisiji N1 kaze ! Sve jasno kao dan !

    https://youtu.be/L4O5dKUnejg

  • Dragoljub Stamenković

    21:05 // 5. 4. 2018.

    Dole vlada !

    • Marko

      23:03 // 5. 4. 2018.

      Živeo govornik!

    • Zlobnik

      00:54 // 6. 4. 2018.

      Pa, ti si protiv svojih !!!???

    • Aleksa Zunic, sreski spijun

      06:11 // 6. 4. 2018.

      "JEROTIJE (čita glasno): "Plava riba" - jest "plava riba". Budi bog s nama! (čita opet) "Plava riba, kljukana dinastija." (trgne se) Ama, gospodine Vićo, šta je ovo? (čita dalje) "Lokomotiva, okrug, trt, trt, trt..." (pogleda u Viću pa nastavlja) "... zora, kundak, vladika, fenjer, svastikin but, bubanj, pečat, penzija, pop!" (prestaje) Budi bog s nama, šta je ovo?..."

  • Gaga

    20:41 // 5. 4. 2018.

    Dragoljube tebi za informaciju ti trazi 10.000€ u oluk kod pozoriste ako znas gde je. A Nišlije imaju puno pravo jer su izmedju ostalog postavile ove nakaradne odbornike kao i gradonacelnika i mogu ispraviti grešku. Samo budala ne ispravlja greske.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: