Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 10. 6. 2021.

Inspekcija 10 godina nakon postavljanja tobogana plaćenih 600 hiljada dinara naložila uklanjanje

mobilijar-foto-tt Novim komšijama zasmetala dečija graja sa igrališta, a nakon njihove žalbe utvrđeno da mobilijar nema dozvolu; foto: JV/T. T.

Devet godina nakon što su stanari u ulici Majakovskog u Nišu zajedno sa Opštinom Medijana kupili dečiji mobilijar, komunalni inspektor upravo ove opštine naložio je da se ukloni. Inspekcija navodi da je razlog za uklanjanje to što su tobogani postavljeni bez rešenja i na pogrešnoj lokaciji, dok pojedini stanari negoduju zbog ove odluke i krive Opštinu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Milica

    11:27 // 10. 6. 2021.

    Da li se neko zapitao da li su ovi tobogani bezbedni? Tobogani na podlozi od betona. Normalno je da se tobogani u normalnom svetu i okruzenju postavljaju na povrsinama od piljevine, travnatim povrsinama ili gumenim, da bi se sprecila povreda dece pri koriscenju tobogana.
    Stvarno im nije mestu tu.

    • Stanar

      12:35 // 10. 6. 2021.

      Verovatno su to imali na umu "dobri" stanari kojima smetaju deca...za 10 godina se hvala bogu nista nije lose desilo

    • Odgovorno

      21:10 // 10. 6. 2021.

      Mala deca bice uskracena za tobogan ali ce zato malo stariji klinci dobiti odlican teren za fudbal, za improvizaciju gola sa dva kamena ne trebaju dozvole....

    • Vesna

      00:26 // 11. 6. 2021.

      Da,tobogan je na betonu,dobro ste primetili.Nazalost,to je jedini deo oko zgrada,gde deca mogu da se igraju.Ovo nije humano naselje vec geto,nigde zelene povrsine za decu.E,sad je i taj tobogan zasmetao nekoj gospodji sa debelim vezama.

    • Čupaj drvo i tobogan, Gago!

      06:46 // 11. 6. 2021.

      U Beogradu se stavljaju meke podloge na dečija igrališta, a u Niš čupaju tobogani!! Ukinite nišku decu!

  • Ex Machina

    11:35 // 10. 6. 2021.

    [snark]A jel mogu ja da tražim da se uklone klupe ispred moje zgrade, pošto mi smeta buka koju stvaraju penzioneri? A i autobusku stanicu bi mogli da izmeste, stalno mi pište i drndaju autobusi ispod prozora...[/snark]

  • Noske

    11:45 // 10. 6. 2021.

    Sve ovo je samo da bi se Šone 10% kako ga zovu u gradu ugradio u postavljanje novih. Šone je Niški Jovičić, zivi bili pa videli.

  • Nikola

    13:20 // 10. 6. 2021.

    Janjic je inace jos iz 90 ih preko SPSa kasnije preko G17 i Baneta pa sve do danas svuda bio vlast, zaprska.Znamo svi ko je Janjic.Sve je suvisno.

  • Dragan,Niš

    13:38 // 10. 6. 2021.

    Kakvi su ovo glupi odgovori,opština sufinansira tobogane a da pre toga ne pita stanare imaju li odgovarajuće dozvole,lokaciju,ateste? Pa ko je ovde lud ili totalno nestručan i nekompetentan da upravlja ovim poslovima.Kada nešto treba da ruše onda znaju proceduru i zakon,mada i za to baš ne mare nego idu na silu i prinudu ,jer može im se.

  • Sad se setili!

    15:00 // 10. 6. 2021.

    Da a šta su Inspektori i njihovi nadređeni radeli svih ovih godina
    baš sada se setili da sklone mobiliraj interesantno
    SETILI SE DA GA SKLONE KAD SU IM DECA PORASLA SAD IM VIŠE NE TREBAJU TOBOGANI ZA PAR MESECI TREBAĆE IM RADNA MESTA i te inspekcije nikad ne rade u korist oštećenih sve nešto muljaju mute sa političarima
    i traže da rade do sedamdeset sramota i bruka za Niš !!!

  • Duvanište u srcu

    12:26 // 10. 6. 2021.

    Meni je najveći utisak da se Ljubiša Janić uopšte javio na poziv Južnih vesti i dao izjavu, posle višemesečnih sastanaka na kojima je bio.

  • BATA

    12:55 // 10. 6. 2021.

    Ovi su gori od svih.Ruse sve sto drugi napravise.Nisu mogli da se dogovore da se napravi ta dozvola.Ustedili bi na kupovini.Toliko neinteligencije.Pa naravno kada imaju jedan mozak a puno planova za ugradnju i korupciju.

  • Aleksandra

    14:36 // 10. 6. 2021.

    Isto ovako i drveće nije imalo dozvolu, pa ga je gradska vlast uklonila...

  • Dax

    14:24 // 10. 6. 2021.

    Aha, znači došli smo do sustine: dajte kintu za lokaciju ili otkupite naš deo. Kakva sns bagra. Pamtimo.

  • maree

    15:46 // 10. 6. 2021.

    a mobilijar u parku Svetog Save,ispunjava sve standarde i kriterijume? čuo sam ja da se pojedini žale na buku dece koja odrastaju,pa sad našli rupu!!

  • mila

    15:31 // 10. 6. 2021.

    Oni koju su ga naprasno pre deset godina postavili i dobrooo se ogradili neka ga skinu. Doduse njihovo dete je sada poraslo pa ga ne interesuje nista. Naprasno postavljeni bez zastite nadzora i kontrole ćef je ćef, kinta je kinta

  • Inspekcija spavka!

    04:22 // 11. 6. 2021.

    Ilegalne klupe niču kod skoro svake zgrade, kontejneri nisu u predviđenim prostorima, pseći izmet po trotoarima, konjski na kolovozu... napreDNO

  • Ivana

    08:32 // 11. 6. 2021.

    Zanimljivo kako se uklanjanje 2 tobogana rešava odmah po zahtevu stranke, dok mnogi građani muku muče godinama sa opštinom i Upravom (na čijem čelu je i Janić bio do skora) da ostavre svoja prava i na čije zahteve koji su mnogo ozbiljniji i opština i Grad zaneme i ogluve.

  • O2CO2N

    11:35 // 11. 6. 2021.

    Kako vam, bre, smetaju deca koja se igraju? Samo treba postaviti pesak ispod tobogana, a ne betonske ploce. Kakva besmislica, pa i da se sklone tobogani, deca opet mogu da prave galamu igrajuci nesto drugo. Hocete li bodljikavu zicu da im stavite, bezdusnici i siledzije?

    • Alex

      11:57 // 11. 6. 2021.

      Druze/drugarice, si video/la slike mobilijara??? Vidis li gde je??? :-)

    • Igralište na Somborskom bulevaru

      13:01 // 11. 6. 2021.

      Jao baš si me raznežio evo ispred moje zgrade je buka zbog koje ni mi zdravi a kamoli bolesni stanovnici ne mogu da spavaju igralite ispod samih terasa postavljeno,
      žena operisana treba joj odmor a odmoriti se ne može jer oni vrište, urlaju vrše nuždu ispod terasa stanara, a uveče se tu svašta dešava tako da baš si nas komplet razgalio i mi smo deca nečija.... valjda!

  • ,,Mauricijus"

    04:16 // 11. 6. 2021.

    Truli brod u Čairu bezbedan za decu i legalan? napreDNO

  • Ljubiša mi mog

    23:26 // 10. 6. 2021.

    Čim dični pravnik Ljubiša, što krije diplomu, rešava slučaj to je mnogo ozbiljno. Imam ljuljašku i tobogan za decu u dvorištu dobro nam reče Ljubiša da treba građevinska dozvola za ljuljašku i tobogan da se izvadi inače će radi inspekcija za ljuljaške i tobogane. Ajde ta inspekcija da proveri ko u Nišu ima tu dozvolu za ljuljaške i tobogane pa da nam pokaže kako izgleda i po kom zakonu?

  • Politikanti iz kasabe Niš

    04:12 // 11. 6. 2021.

    Politikanti kupuju ,,socijalne"
    novoizgrađene stanove, pa im smetaju tuđa deca! Sačekajte da vidimo ko će tu da se useli i eto odgovora! napreDNO

  • unikum

    02:15 // 12. 6. 2021.

    Da se napravi mobilijar za kučiće

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: