Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 27. 8. 2020.

Inspekcija kontrolisala nišku fabriku u kojoj je poginuo radnik, tužilaštvo čeka izveštaj

Sud Palata pravde Tužilaštvo odlučuje po izveštaju; Foto: JV

Inspektori rada obavili su nadzor fabrike Džonson elektrik u kojij je sinoć poginuo radnik, saopštava Ministarstvo rada. Iz Osnovnog javnog tužilaštva kažu da očekuju izveštaj inspekcije i policije pa će odlučiti o daljem postupanju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Gile

    14:56 // 27. 8. 2020.

    Pitanje.Gde je bila i sta je radila zena koja je zaduzena za bezbednost na radu u fabrici, ako je rekla da je bezbedno kriva je ako nije bila prisutna isto ali pokojnik ce ispasti kriv jer je "bio okrenut ledjima" a ona ce proci bez posledica i ako je to njena odgovornost, ne znam samo kad je stranacka pripadnost postala vaznija od ljudskog zivota. Eto gde zivimo i po kakvim zlatnim fabrikama radi

    • Деутеријум

      17:41 // 27. 8. 2020.

      Јел ти то мислиш да си толико добро информисан, па одмах пресуђујеш?

  • SOJIC

    09:34 // 28. 8. 2020.

    pre nekoliko godina kada se otvarala robovlasnicka firma DZONSON su bili izbori i svi su hrlili da glasaju za robovlasnicki SNS
    dabi dobili posao dabi radili za minimalac dabise ponizavali dabi postali robovi
    U kini zivot nista nevredi jer ih ima dve milijarde a srba jedva pet miliona
    A rukovodstvo robovlasnicke firme se ponasa kao u kini njima neciji zivot nista nevredi

  • Goran

    15:50 // 27. 8. 2020.

    Iz ličnog iskustva mogu samo da kažem najgora fabrika u Nišu.
    Masovno zloupotrebljavaju situaciju oko korone,ukinuli su sve bonuse,na svaka dva meseca dižu normu-target.Uslovi rada su nemogući,osam i po sati smo pod maskom i vizirom,gušimo se.Klima uredjaji su isključeni pa se provetravanje postiže najobičnijom promajom što je još štetnije za radnike,saučešće porodici nastradalog.

    • Djunta

      18:45 // 27. 8. 2020.

      ...ali vas to ,sto ste morali da udjete u sns, idete na mitinge i dobili posao robova, sprecava da se dignete!
      Pojedini rezonuju- ako je plata mizerna, ide staz i imam prevoz , a bolest ili sudbina ovog nesrecnika, moze svakog da zadesi !

  • Randja

    16:00 // 27. 8. 2020.

    Poginuo nam kolega,a menadžment se danas baš "otvorio" minutom ćutanja u 12:59,umesto da celog dana bude dan žalosti i da niko ne radi,toliko vredi ljudski život,bednih šestdeset sekundi!

  • Bivsi radnik kazamata

    16:54 // 27. 8. 2020.

    Postoji direktna sprega izmedju menadzmenta firme i Inspekcije rada, pristizale su mnoge prijave za mobing nad radnicima ali inspekcija to vesto smota u neky fijoku. Tuzilastvo treba da ih ispituje a onaj dipl.menadz. sa privatnog sega- mega faxa, tj.direktor i njegova klika od menadzera svi u zatvor zbog neznanja. Saucesce porodici.

  • Mara

    14:45 // 27. 8. 2020.

    Teško onom što ga nema a oni nek odlucuju kako hoće

  • nesa

    17:58 // 27. 8. 2020.

    Ovaj narod sta sve trpi to je tragikomicno.Motka treba da radi.Inspektori znaju da ima firmi koje ne placaju pio godinama i cute.Doci ce na red i oni.

  • Bivši Dzonsonovac

    20:40 // 27. 8. 2020.

    Veliko saučešće porodici.
    Da je pravna država kao što nije i da direktor nije SNSovac već bi ležao robiju kao i senior menadžeri koji sve znaju. Bagra

  • Кило Јевра

    15:21 // 27. 8. 2020.

    iskliznula sa postolja - необученост,неодговарајућа опрема и алат,импровизација помоћу штапа и канапа - и погибе човек.
    Ако породица не инсистира на коректној истрази и проналажењу криваца,инспекција,фабричке власти и тужилалшво ће се лако договорити,и пребацити кривицу напогинулог.

    • Ouzo

      18:41 // 27. 8. 2020.

      U, to budi siguran ! Niko ne sme da okrivi fabrike koje je prvorodjeni otvarao a inspektori, ma kakva istina bila, napisace da krivica firme ne postoji ! Secate li se doniranja vozila republickoj inspekciji .

  • Radnik JE

    15:49 // 27. 8. 2020.

    Čovek radio 6 godina, premeštali milion puta. Ali tenzija i napetost od strane nadredjenih, e to dovede do ovakvih dešavanja.

  • Neko iz mase

    16:05 // 27. 8. 2020.

    Kao bivši radnik koji je na vreme pobegao iz ovog pakla zvanog JOHNSON ELECTRIC ,mogu samo reći najveću krivicu snosi kompletan menandžment,nepismeni inženjeri i lideri koji teraju radnike da rade do iznemoglosti,zamislite takt proizvodnje na 20sekundi,znači izbacuju tri motora u minuti ,pa to ni roboti nisu mogli.Žao mi čoveka i saučešće njegovoj porodici a žao mi i moje četri godine u JE.

    • Jelena

      18:56 // 27. 8. 2020.

      Isto mislimo, bivši kolega

  • Bojan ex JE

    16:35 // 27. 8. 2020.

    Ti ljudi rade pod konstantnom tenzijom od strane menadzera I.T. i ostalih nestrucnih lica. Moje saucesce porodici, a te menadzere i direktora treba uhapsiti jer su kompletni lajici u poslu. Kod njih je parola sto manje znanje to vece samopouzdanje i arogancija.

  • Симке

    23:30 // 27. 8. 2020.

    "Inspekcija kontrolisala nišku fabriku u kojoj je poginuo radnik, tužilaštvo čeka izveštaj". Како то да се фабрике королишу тек после несреће,а шта ради инспекција пре тога? Ко котролише рад "техничара" тј радника? Ко им је рекао тако да пребаце пресу тешку 6 тона? Ниједно име? Ништа а? Да ли је и ово ЕНИГМА што би рекао доктор Лукић?

  • građanin

    08:22 // 28. 8. 2020.

    Premeštanje i precizno pozicioniranje teških predmeta "sistemom točkića i greda" je metoda iz davne prošlosti i nedozvoljiva je u 21. veku kada postoje hidraulični podizači, dizalice, platforme, viljuškari itd. Simnjam da bi Džonson elektrik smeo primenu ovog "sistema točkića i greda" da primeni u svojoj zemlji. Saučešće porpodici nastradalog.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: