Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 10. 9. 2021.

| Društvo

Inspekcija nakon žalbe komšija obustavila izgradnju kuće u Vlasotincu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
1631277272104
Nikolićeva smatra da je objekat isuviše blizu njene kuće; B. N.

Da gradilište u centru nije adekvatno obezbeđeno i da sumnja da je vlasnik objekta u izgradnji pekoračio i odstupio od propisa, žalila se inspekciji Vlasotinčanka čija kuća se nalazi odmah pored. Tvrdi da zbog visine stambenog objekta trpi štetu, jer joj je kuća zagrađena i zaklonjena od svetlosti. Opštinski građevinski inspektor za Južne vesti kaže da je juče bio na terenu i utvrdio da postoje sitna odstupanja zbog čega je do promene projektne dokumentacije obustavio radove.

Biljana Nikolić koja je kupila kuću u Vlasotincu kaže da se zbog stambenog objekta koji se gradi pored žalila i Republičkoj inspekciji u Nišu i radove prijavila opštinskom građevinskom inspektoru, ali da od prošlog petka nije reagovao.

Sumnjam, ja ne mogu da tvrdim i zato tražim inspekcijsku kontrolu, da je on prekoračio svoje granice, jednostavno rečeno. Zašto pre svega nije ogradio gradilište, to nije selo, nema nijedan znak ni jednu tablu, kaže može, a ne mora. On je ovde blokirao saobraćaj meni je napunio dvorište daskama i ekserima - objašnjava Nikolićeva.

1631277272115 Građevinski otpad, kaže, često zatiče u svom dvorištu; foto: B. N.Kaže da pored materijala danonoćno zatiče i pojedine radnike koji nemaju adekvatnu opremu, a ni tablu na gradilištu.

Ovo negira građevinski inspektor Vladan Nikolić koji kaže da je jučerašnjim obilaskom terena utvrdio da gradilišna tabla postoji.

Da ne kažem da je sve u fulu, ali ovo je za Vlasotince korektno - kaže inspektor.

Na gradilištu je, međutim, utvrdio da ima drugih sitnih odstupanja od projekta, zbog čega su radovi obustavljeni.

Ima nekih sitnih odstupanja, nije strašno. Što se tiče gabarita skoro da je identičan kao u projektu, što se tiče visine odstupanje je nekih 14 centimetara. Ide obustava radova, nalaže se rešenjem pribavljanje nove građevinske dozvole za ta odstupanja, zatvara se gradilište, to sve planiram da sproveden - kaže inspektor Nikolić.

Kako je inspektor objasnio radovi su zapisnički obustavljeni juče, a uslov da se nastave je izmena projektne dokumentacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlasotinčanin

    20:07 // 13. 9. 2021.

    Gospodja,navodno ima problem komšija joj zaklanja svetlo, u stvari njen objekat zauzima parcelu komšije kog prijavljuje, podigla je hajku u inspekciji, a inspekcija je izasla odmah po prijavi i obustavila,ona navodi nekih 6 meseci, a kucu pored je kupila pre mesec dana, tabla stoji sa svim podacima o dozvoli od pocetka gradnje, a kao profesor morala bi da vodi računa o svom pravopisu i gramatici.

  • Nislija u neverici

    16:36 // 11. 9. 2021.

    I sta kaže inspektor "sve je u fullu" ?

  • zika

    10:06 // 11. 9. 2021.

    Ne ,pa vidi se da se gradi neka porodična kućica od tričavih 1000 kvadrata!? Ne verujem da je uopšte dobijena dozvola za gradnju i ako jeste dobro je podmazana . Podmazan je i ovaj inspektor što priča gluposti . Takvih slučajeva ima i ovde u Nišu kolko hoćeš , preko noći promene GUP po volji pojedinca ili ti jednostavno sazidaju ispred nosa zgradu i ugase ti sunce do kraja života !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: