Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 22. 2. 2016.

Inspekcija naložila Fakultetu umetnosti da izabere novog dekana

490x370-Fakultet-umetnosti-Nis Reagovala i inspekcija; foto: arhiva JV

Nakon što je Savet niškog Fakulteta umetnosti odbio da smeni dekanicu Suzanu Kostić koja je, prema odluci Etičkog komiteta, prekršila kodeks, inspekcija Ministarstva prosvete naložila je Savetu da izabere novog dekana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Svi protiv ADOLFA

    13:56 // 22. 2. 2016.

    Poslednja recenica u tekstu je sustina cele price.

  • CVETKO prvi

    16:07 // 22. 2. 2016.

    Dekan /svakog fakulteta/,formira Savet fakulteta /na njegov predlog, koji "mora" da se "ispoštuje"-jer svi nalaze svoju "računicu"/...
    znači,u Savetu su njegovi "ljudi",poslušnici , koji "odlučuju" kako im dekan kaže !ETIKA?Pa to je davno prošlo vreme /pluskvamperfekat/ i svi su /smo/ to zaboravili! Normalno, jer nema etike,časti,obraza,poštenja,integriteta,itd,... Visoko školstvo=avangarda ??

  • Dragan Jovanovic

    00:27 // 23. 2. 2016.

    Ex horistkinja je od drzavne institucije napravila svoju privatnu prciju u kojoj zaposljava i otpusta koga hoce. To je uobicajena pojava kad neko ko bi trebalo da radi na biletarnici leskovackog bioskopa, postane dekan u Nisu. Podrazumeva se da mora da leti sa mesta dekana, ali ona mora i krivicno da odgovara za zloupotrebu sluzbenog polozaja,kradju para iz drzavne kase,izivljavanje nad studentima

  • Pera Mika Zika

    22:07 // 22. 2. 2016.

    Videli smo da gospođica Kostić ima problem sa padežima, a evo sad vidimo da ima problema i sa moralom, percepcijom realnosti, zakonom, akademskim ponašanjem... Krajnje je vreme da se ova rašomonijada i bruka za Fakultet umetnosti i Univerzitet u Nišu okončaju!

  • Bruka

    14:56 // 22. 2. 2016.

    & Sramota

  • Срба

    20:06 // 22. 2. 2016.

    Е, овај Жунић се сада начисто срозао. Тужно како у овом јадном граду свако на крају поклекне и прикључи се сивој маси медиокритета, неморалних и неетичких сподоба.

  • ***

    05:56 // 23. 2. 2016.

    Jadan li je ovaj srpski jezik. DEKANICA,PSIHOLOSKINJA..

  • milica

    07:30 // 23. 2. 2016.

    Dekanica?

  • Gavran Ravenovic

    16:47 // 23. 2. 2016.

    Gospodine "Laza", ne verujem da među profesorima emeritusima ima ijednog sa osnovnom školom. Obično su redovni profesori, sa titulom doktor. Tačno je da kod priznatih umetnika zvanje ne mora da bude presudno za pedagoški rad. Međutim, Ivan Vuković vrhunski je samo po dužini studiranja, 10 godina na osnovnim studijama. A to da on on, kao režiser, bude docent i predaje Glumu, veliki je presedan.

  • memyself andI

    01:06 // 24. 2. 2016.

    Nista to nije novo. Proverite sve zaposlene, pocev od strucnih saradnica kojima fali obrazovanje. Koliko vidim, naprimali su ih bez "voznog reda". Bitno je da znaju da se obuku, svuku... Strasno.

  • Srđan

    22:22 // 22. 2. 2016.

    Nije ovo nista na pristinskom umetnickom rade kao asistenti i predavaci koji imaju zavsene samo osnovne - beceler sudije. Master im je misaona imenica, a ministarstvo o tome ćuti, valjda po već utvrđenom receptu Kosovo je Srbija...

    • Gavran Ravenovic

      23:16 // 22. 2. 2016.

      Nije baš da nije ništa...I na Fakultetu umetnosti imamo docenta sa samo osnovnim studijama. To je Ivan Vuković, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, koji na fakultetu predaje, ni manje ni više, nego Glumu i Operski studio. Nema ni master, a kamo li neki viši nivo studija...

    • Laza

      14:13 // 23. 2. 2016.

      Na umetnickim fakultetima postoji mogucnost da se u profesorska zvanja izaberu ljudi sa samo osnvovnim studijama / tako imate primere i na Univerzitetu umetnosti u Beogradu pa cak imate i prof. emerituse koji imaju samo cetvorogodisnje obrazovanje... U umetnosti master ne znaci puno...

    • Posmatrac

      23:28 // 23. 2. 2016.

      Zemljo- otvori se! Vukovic, nedovrseni reziser sa samo osnovnim studijama, predaje OPERSKI STUDIO....?!?! Alooo!!!! Pa, gde mi to zivimo???

  • Marina

    02:05 // 23. 2. 2016.

    Srb odavno nije"onaneka"Doprinos tome je i hendikep fokusa.Zemlja tone#gledamofarmu,Srb tone#šerujemohejt,a ne izadjemo na glasanje.Sve!Ali #nofokus.Kao što ste i Vi,Srdjane,sa dekana FU Ni"otputovali"u Pr.U drugu državu(!)ali za Vas,nije ovo ništa.I dok zmurimo na jedno oko,a drugo nam je pola otvoreno i gleda propali program na tv-u sa ustajalom prašinom, naša draga Srbija,igra"Svadbu"sve u šes'

  • Dragoljub J.

    19:52 // 22. 2. 2016.

    Huni i Avari sa rukavicama od satena...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: