Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 5. 11. 2018.

| Društvo

Inspekcija naložila Savetu Fakulteta umetnosti da smeni dekanicu Kostić

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Suzana Kostić
Naložili da Savet izabere novog dekana; foto: printskrin FU

Savetu niškog Fakulteta umetnosti, koji je pre nekoliko meseci protivzakonito ponovo izabrao Suzanu Kostić za dekanicu, Inspekcija Ministarstva prosvete je, kako kažu, naložila da je smeni i izabere novog dekana. Međutim, Savet je imao primedbe na to, dodaju, pa će tek nakon njihovog razmatranja, Inspekcija doneti konačnu odluku.

Jednoglasna odluka Saveta Fakulteta umetnosti da za dekanicu izabere Suzanu Kostić koja ima presude za korupciju, nepotizam, mobing i kršenje Etičkog kodeksa i čiju smenu je tražila Agencija za borbu protiv korupcije, trebalo bi da bude stavljena van snage.

Inspekcija Ministarstva prosvete je naložila Savetu da umesto trećeg uzastopnog mandata koji joj je nedavno verifikovao i Senat niškog Univerziteta, smeni Kostićevu.

Inspekcija je naložila da Savet fakulteta stavi van snage odluku o izboru dekana Fakulteta umetnosti, da imenuje v. d. dekana i pokrene postupak za izbor dekana - kažu u Ministarstvu prosvete.

Međutim, to ne znači da će protivzakonito postavljena dekanica biti i smenjena, jer je Savet na nalog Inspekcije imao primedbe.

Imajući u vidu da je Fakultet stavio primedbe na Zapisnik, inspekcija će nakon razmatranja primedbi odlučiti da li ostaje pri predloženim merama - dodaju u Ministarstvu prosvete.

Kakve primedbe na odluku da neko ko je prekršio zakon i po novom Zakonu o visokom obrazovanju ne može da bude dekan, je imao Savet niškog Fakulteta umetnosti zasad nije poznato, jer se Bojan Živić koji predsedava Savetom danima ne javlja na telefon i ne odgovara na poruke novinara Južnih vesti.

Podsetimo da je dekanica Suzana Kostić jača od zakona pokazuje činjenica da je i pre dve i po godine Ministarstvo prosvete i Odbor niškog Univerziteta odlučio da ona ne može da ostane dekan, ali ona do danas nije smenjena. Dok novi Zakon nedavno nije stupio na snagu, Ministarstvo prosvete je tvrdilo da samo teža povreda Etičkog kodeksa može da "smeni" Kostićevu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaratustra

    14:39 // 7. 11. 2018.

    Čitao sam nekada da u jednoj zemlji ovakve likove i likuše narod umlati motkama i baci u reku. A kod nas su oni na vlasti. Hmmm...

  • Vesko Krtolica

    16:27 // 6. 11. 2018.

    Riba od glave smrdi. Pišite o rektoru. Ova dekanica je njegov proizvod i poslušnik. Isto je i sa ostalim korumpiranim dekanima (Fakultet sporta, Filozofski, GAF). Svi su oni Antićevi produkti neakademskog rada, pravnog nasilja i bahate krađe i korupcije.

  • mika

    20:56 // 5. 11. 2018.

    A dekani Gradjevinskog i DIF-a? A rektor? Ima znaci jos kandidata za smenu. U paketu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: