Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 24. 7. 2017.

Inspekcija rada ćuti o navodnim prijavama zaposlenih koji rade za "Beneton"

Fabrika Radnici koji su se javili redakciji kažu da ih nadređeni maltretiraju i da zaključavaju toalet; Foto: JV

Skoro 3 nedelje Inspekcija rada odbija da odgovori na pitanja da li je bilo kontrole ili kršenja zakona u fabrici “Olimpias group”, koja proizvodi za italijanski “Beneton”. Zbog toga zasad ostaje nepoznato da li su istiniti navodi zaposlenih koji tvrde da rade u lošim uslovima i da im je odlazak u toalet dozvoljen samo tokom pauze.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • radnik u proizvodnji

    14:56 // 25. 7. 2017.

    bre kome se ne dopada zna gde je kapija a samo je pitanje posle dok ne pronadje drugi lepsi posao koliko ce mu/joj do tada biti lakse u odnosu na ovo sada i ima neki dinar?

    • Kornelije

      16:38 // 25. 7. 2017.

      Najlakse je reci to sto vi kazete, naravno da svako zna gde je kapija ali to nece resiti problem. Trebalo bi da obe strane budu zadovoljne. Te firme ne bi ni postojale bez radnika, radnik pokrece sve, zasluzio je bar malo postovanja.

    • žika

      21:21 // 26. 7. 2017.

      pa, mnogi to i rade -izlaze na našu kapiju koja se zove granični prelaz

  • Crno belo

    07:18 // 26. 7. 2017.

    Uslovi rada su vise puta ispitivani i ukoliko niste bili da vidite radni ambijent ne treba isti komentarisati. Plate su uredne svakog meseca, svaki sat rada je placen. Bilo koja vrsta rada u proizvodnji je teza jer postoje rokovi kada se roba mora isporuciti i normalno je da se ocekuju rezultati. Problem je sto smo navikli da od 08 radnih sati , radimo 5 pa je ganjanje raditi 7,5.

    • Kornelije

      22:19 // 26. 7. 2017.

      Slazem se sa Vama ali, koliko primecujem, u tekstu se nigde kao problem ne navodi tezina posla, norma, rokovi niti se radnici zale na osmocasovno radno vreme ili redovnost plate. Problem su medjuljudski odnosi, los odnos pretpostavljenih prema radnicima, neki besmisleni zahtevi, zabrane. Represivne mere od strane poslodavaca izazivaju otpor i bes radnika, valja naci resenje bez stete za obe strane

  • Mirko

    21:32 // 25. 7. 2017.

    Pitajte radnice po dragstorima kako im je.

  • Aperkat

    13:47 // 24. 7. 2017.

    Virtuelna firma,nije ni cudo sto su nepostojeci telefoni i nemaju mail.
    O Inspekciji rada ne vredi trositi mnogo reci,kad je nesto skakljivo-cute;u sluzbi lihvara,budzetska plata dobra i na vreme,znaci-ne talasaj!

    • Istina

      16:19 // 24. 7. 2017.

      Sve sto se napise neko tome se veruje
      Ispekcija rada je bila u vise navrata bez vecih primedbi.svi objekti klimatizovani su,svuda radenja merenja na buku i temperaturu
      To sto kazu za wc jeste zakljucan u jednoj firmi ali mozete da uzmete kljuc kad hocete to je zbog zloupotrebe zena koje puse u wc cak izbio i pozar .bolovanja su svakodnevnica krece se i do 30 posto zaposljenih.a dijagnoze smesne .

  • Petronikus

    13:48 // 24. 7. 2017.

    Apsolutno su tačne prijave radnika i krajnje je vreme da se te jadne žene konačno zaštite i da im se daju sva prava koja imaju po Zakonu o radu jer one ne rade u Italiji za dve hiljade evra nego u Srbiji za dvesta evra. I kada te žene koje su naše supruge, majke, sestre ili rodjake prolaze ovakvu torturu i ponižavanja šta drugo da kažu svojoj deci osim da beže iz ove države glavom bez obzira.

  • Gledalac

    15:37 // 24. 7. 2017.

    Očekuje se reakcija bilo kog organa ili institucije u Srbiji?? Sve što se dešava pa i ovo sa radnicima je aminovano od AV. Mislite da će neko protiv AVa??? Samo naivni to mogu očekivati.

    • Jovica Jankovic

      19:30 // 24. 7. 2017.

      Aj ne lupaj gluposti anonimusu. Za sve nam u ovom gradu kriv AV. Krivi smo sami jer nemamo onu stvar da isteramo istinu i pravdu do kraja. Ako su glasine tacne, obustava rada i tacka. Sindikalci bi, za promenu, trebalo da pocnu da rade svoj posao!

  • Me

    10:33 // 25. 7. 2017.

    Apsolutno sve tačno što je navedeno u tekstu, do poslednjeg detalja. Meni sestra radi u pomenutoj firmi i mogu da potvrdim svaki detalj. Hvala Vam što pišete o ovome. Molim Vas i dalje pratite situaciju.

  • Kornelije

    19:23 // 24. 7. 2017.

    Wc-i se i dalje zakljucavaju, slaba vajda od dolaska inspekcije. Mada mozda je to u redu i sa njihovog stanovista.

  • Goran

    21:02 // 25. 7. 2017.

    Zasto je promenjeno ime u Olimpias , nije vise Benetton... neka neko objasni, kako se radi i sta se radi, dir. FS zajedno sa svojim levim i desnim rukama SN i GS radi sta i kako hoce, vec godinama... kada bi tako bilo omoguceno i nasim malim privrednicima , gde bi nam bio kraj, ali nije. Na zalost!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: