Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 23. 12. 2021.

| Društvo

Skupština Vlasotinca hitno usvojila Plan za gradnju betonjerke i pored zabrane građevinske inspekcije

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
put leskovac vlasotince
Firma se oglušila o rešenje, nastavili sa radom; Ilustracija;Foto: Grad Leskovac

Vlasotinački odbornici u sredu su po hitnom postupku usvojili Predlog plana detaljne regulacije za gradnju betonjerke u selu Batulovce, iako je krajem oktobra građevinska inspekcija zabranila gradnju i zatvorila gradilište firme ”HSV” zbog toga što, kako se navodi u Rešenju, investitor ne poseduje rešenje o građevinskoj dozvoli.

Da je postupljeno u skladu sa zakonom, kao i da je inspektor naložio uklanjanje objekta, za Južne vesti potvrdio je načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković. IMG_20211223_104336 Investitor gradi bez građevinske dozvole; foto: Prinskrin

Mi smo dobili prijavu, građevinski inspektor je utvrdio nepravilnosti i doneto je Rešenje za uklanjanje objekta. To je za sada u postupku, čekamo da vidimo šta će se desiti. Što se tiče odluke Skupštine, oni jesu doneli taj PDR, ali ne znači da će investitor sada opet graditi na parceli gde je naloženo uklanjanje - rekao je Stanković.

IMG_20211223_104320 Naloženo da gradilište bude zatvoreno; foto: PrinskrinI iz neformalne grupe ”Bitka za Vlasinu” upozoravali su da se investitor oglušio o doneto rešenje i da je nastavio da posluje punim proizvodnim kapacitetom, te za to direktno optužuju aktuelnu opštinsku valst. Ističu da je u celom postupku došlo i do sukoba interesa, jer se jedan od članova Komisije za planove vodi kao nosilac osnivačkog kapitala firme koja je izradila projekat.

Miloš Kocić, kao jedan od pet imenovanih članova Komisije za planove opštine Vlasotince, na to mesto postavljen Odlukom SO Vlasotince od 28. 9. 2021. godine, nalazi se u direktnom sukobu interesa. Uvidom u Nacrt PDR-a koji je radila imenovana firma "Ciba Archicts", u odeljku Opšta dokumentacija, Kocić ne samo da je lice angažovano na izradi tog projekta, već se vodi i kao 100% nosilac osnivačkog kapitala firme. Ukoliko izneti podaci o jasnom sukobu interesa donosioca odluke jednog ovako bitnog dokumenta kojim bi se neposredno uticalo na javni interes građana naše opštine, nisu dovoljni da se ceo postupak izdavanja i usvajanja akata za PDR ukine, poništi ili odbije i vrati na početak, onda prisustvujemo vladavini sile i zakona jačeg - navode u saopštenju.

Iz grupe ”Bitka za Vlasinu” ističu i da su učestvovali u javnoj raspravi, kao i da su podneli prigovor na Nacrt PDR-a, da je primedba odbijena, ali i da neće odustati od zahteva da se pristupi postupku uklanjanja objekta ”HSV” Batulovce.

Podsećaju i da je upravo ta firma licencirana od preduzeća Srbijavode za poslove iz oblasti upravljanja vodama, kao i da je baš to preduzeće uništilo svaku prirodnu branu i popločalo korito reke u dužini od 4 kilometra, te zaključuju da je preduzeće ”HSV” direktni krivac za poplave koje su pogodile Vlasotince u januaru.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sl Jovic

    18:42 // 24. 12. 2021.

    A gde su ti 4km popločanih korita hahahah. Ok bi bilo da su stvarno poplocali ovako su smo preorali korito i ništa više od toga a ono igranje sa zaštitom obale stavljanjem kamena od toga nema nista čim dodjem veća voda sve odnese

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: