Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 18. 2. 2013.

| Društvo

Inspekcija zatvorila učionice

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
v

Učenici niške Osnovne škole "Branko Miljković" već 4 meseca pohađaju nastavu u 3 smene, a časovi su skraćeni na 30 minuta, jer je građevinska inspekcija zabranila korišćenje 9 učionica.

f Direktor škole Miroslav Stanić kaže da su inspektori procenili da bi boravak dece u spornim učionicama bio nebezbedan

- Montažni objekat u kome se nalazi 9 spornih učionica sagrađen je još 1965. godine. Popustile su grede i rizično je da deca tu borave jer može da se desi da neko bude povređen - objašnjava Stanić.

Nastava se, prema njegovim rečima, svakodnevno odvija od 7:30 do 18:40 i to u 3 smene, jer nema dovoljno učionica, a časovi umesto predviđenih 45 minuta traju pola sata.

- Nastavnci stižu da predaju sve ono što je predviđeno planom i programom, ali na primer, nema dovoljno vremena da provežbaju viša zadataka iz matematike - kaže Stanić

Stanić kaže da je za izgradnju novih potrebno dosta novca, koji će uskoro, očekuje on, obezbediti Ministarstva prosvete ili NIP.

Očekuje se, kaže Stanić, da radovi otpočnu od juna, kada bi trebalo da se sruši deo škole i na tom mestu izgradi novi, sa istim brojem učionica, ali i salom u kojoj bi se održavale školske priredbe i proslave.

- Dobili smo dozvolu za izgradnju, a urađen je plan koji je koštao oko 700.000 dinara - kaže Stanić.

Međutim, on objašnjava da je za realizaciju projekta potrebno oko 800.000 evra, kao i da ne očekuje da Lokalna samouprava finansira izgradnju, jer se radi o velikoj sumi novca. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hmm

    09:22 // 20. 2. 2013.

    A jel postoji neka komisija da proceni bezbednost dece u saobracaju,bas pored te skole?Jel postoje trotoari(gde postoje sirine su manje od 50cm),cesto i kola tu parkirana?

  • Jelena M.

    13:58 // 18. 2. 2013.

    Neka se ruše plafoni na dečicu, nama trebaju ulaganja u još par crkava u Nišu. Dositej nam je još pre 200 godina rekao "Knjige, braćo Srbi, knjige, a ne zvona i praporci!", ali još uvek ništa nismo naučili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: