Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 28. 5. 2021.

| Društvo

Inspektor Nešić: 4 meseca bez odgovora na moje navode o zloupotrebama u Gradskoj upravi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti

Inspektor Nešić: 4 meseca bez odgovora na moje navode o zloupotrebama u Gradskoj upravi

Da li je ozakonjeno bez uslova za ozakonjenje, da li je izgrađeno bez odobrenja za izgradnju, da li je u jednom slučaju veliki bazen prikazan kao više malih, a tavanski prostor kao poslovni, od nadležnih je tražio da ispitaju niški inspektor Slaviša Nešić. Ranije je bio inspektor za zaštitu životne sredine, a nakon slučaja gromobrana prebačen je u prosvetnu inspekciju. Do skora je bio i uzbunjivač, a novom reorganizacijom Gradske uprave u Nišu kaže da mu nije odobreno da bude uzbunjivač.

Nešić godinama ukazuje na nezakonite radnje u Gradskoj upravi i inspekcijskim službama, a kako kaže dokazima i dokumentacijom se obratio na više adresa - od gradskih do republičkih institucija.

Više od 4 meseca na to niko nije odgovorio, a pre nekoliko dana je dobio odgovor iz kabineta predsednika Srbije - da su njegovi navodi prosleđeni Ministarstvu za lokalnu samoupravu.

Koverat koji je naslovljen na njegovo ime stigao je u Gradsku upravu, a iako je na njegovo ime, on mu je predat otvoren.

Iz MInistarstva lokalne samouprave su rekli da je to slučaj za Ministartvo građevinarstva, kao i za gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski.

Objašnjava i da je verovao gradonačelnici na reč kada je rekla da je objavila borbu protiv građevinske mafije, a da on svojim radom daje pun doprinos.

Verovao sam da je gradonačelnica borbu protiv kriminala u građevinarstvu iskreno najavila i sa namerom da se ozbiljno time bavi. Pretpostavku sam prosledio i povereniku za unutrašnje uzbunjivanje pri Gradskoj upravi, 25. marta. On je rekao da je došlo do reorganizacije u Gradskoj upravi, da će svaka uprava imati svog poverenika i da se njemu obratim. Sada to ne funkcioniše, tako da nisam uzbunjivač - objašnjava Nešić.

Kaže da nije postao uzbunivač jer se tim predmetom niko nije ni bavio. Povereništva u upravama ne funkcionišu, tako da sada nema kome da se obrati.

Izgleda treba da postoji dobra volja poslodavca, da razmotri navode iz prijave, da zatraži predmete, da proveri navode i da ako ima osnova da mi dodeli status uzbunjivača. Umesto toga smešan odgovor Poverenika pri Gradske uprave - kaže inspektor.

Nešić je prvi put bio uzbunjivač u slučaju uklanjanja gromobrana, nakon čega je prebačen na drugo radno mesto. Fizičar koji je radio kao inspektor za zaštitu životne sredine postao je prosvetni inspektor.

Ne znam da li je to nagrada ili je kazna. Rekao bih da sam nagrađen jer sam dobio 10 % veću platu. Lakši je posao u smislu da ima manje posla sa javnim nabavkama. Ali to ne znači da je moja borba završena, meni smeta sve što je nezakonito - kaže Nešić.

O slučaju sporne nabavke za uklanjanje gromobrana na teritoriji Niša, a i o drugim zloupotrebama u Gradskoj upravi, o tome kako mu građevinski inspektori dostavljaju dokumentaciju o zloupotrebama, pogledajte u emisiji "15+15 minuta" na vrhu teksta.

Podsetimo, Slaviša Nešić, tada zaposlen u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, fizičar je sa 15-godišnjim iskustvom i do prošle godine je bio zaposlen u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine koji je i pokrenuo ceo postupak uklanjanja gromobrana.

Početkom februara 2020. godine je premešten na drugo radno mesto - u prosvetnu inspekciju pri Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJ

    13:01 // 25. 6. 2021.

    Taj gospodin, kao prosvetni inspektor, vrsio je upodobljavanje prema direktoru Prehrambeno hemiske skole. TUMACENJEM ZOSOV da o clanu 128-razresenje direktora moze stav zauzeti i SKOLSKI ODBOR bez obzira sto to nije predvidjeno Zakonom. Nije hteo da radi po nalogu Republickog inspektora. Njegova resenja kasnila su preko 5 meseci. ON NEMA MORALNO PRAVO da se buni protiv kasenja resenja o njemu.

  • sesta kolona

    15:07 // 29. 5. 2021.

    ma u velikom su strahu ovi sto su trenutno na vlasti,svesni su svega,igraju na kartu straha,ali su se zeznuli ima mnogo njih koji ce javno da obelodane sve sta se radilo i radi,a i tuzbe ce da pljuste,tesko da ce pojedinci da se izvuku!

  • Goean

    13:18 // 29. 5. 2021.

    Služba za zajedničke poslove sređuje službene prostorije, a ne stanove

    • Andjeo

      13:53 // 29. 5. 2021.

      Nije tačno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: