Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 15. 12. 2021.

| Društvo

Institut u Niškoj Banji izlazi iz kovid sistema

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
kovid Radon
Radon izlazi iz kovid zone; foto: S. Janačković

Nakon skoro tri meseca Institut "Radon" izlazi iz kovid zone, a kako je smanjen broj pacijenata, nema više hospitalizovanih od korone ni na odeljenju Neurologije u novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra. Ovaj deo četvrtog sprata Kliničkog je zatvoren i dezinfikuje se.

Situacija na kovid odeljenjima u Nišu trenutno je stabilna, smanjuje se broj pacijenata, dok će preostale hospitalzovane iz "Radona" prebaciti u Klinički centar, objašnjava direktor UKC Niš Zoran Perišić.

Primićemo neke njihove pacijente u toku dana, tri ili četiri pacijenta, da bi oni mogli da nastave sa svojom osnovnom delatnošću. Na Ginekologiji je trenutno jedna trudnica i jedna porodilja, na pedijatriji tri pozitivna deteta, u stacionaru 32 pacijenta, na Infektivnoj klinici 33 i u jedinici intenzivne nege 13. To su dobre brojke – rekao je Perišić.

Perišić nije smeo da precizira da li će još neki deo UKC-a uskoro izaći iz kovida. Pacijenata trenutno nema na Neurologiji, koja je u procesu dezinfekcije.

Jedno krilo smo očistili, konzervirali smo ga i zatvorili, gde je bila Neurologija, u ovom trenutku Kardiologija je u funkciji kovida kao i dobar deo petog sprata i deo intenzivne nege – dodao je Perišić.

Podsetio je da zbog korone najviše trpe nekovid pacijenti i da i dalje rade samo hitne operacije. Prema njegovim rečima, naviše je onih koji čekaju na operaciju kuka i kolena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slovencima banje, izvorišta, voda, svetinje ustavom zaštićene

    15:41 // 15. 12. 2021.

    zarađuju fantastično na banjskom turizmu, ne rasprodaju izvorišta, a kod nas haos, štroka, ruina...sve se radi da se banje urnišu i da se prevedu u privatno vlasništvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: