Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 22. 8. 2019.

| Društvo

Instrumenti do Italije putovali na podu aviona, u “Air Serbia” kažu da su pravila jasna

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
violine
Violine na podu; foto: B. P.

Violine na podu - fotografija je koja se zavrtela društvenim mrežama, a uslikale su je mlade muzičarke, srednjoškolke iz Beograda koje su avionom “Air Serbia” iz Niša putovale do Italije na master klas. One tvrde da im nije dozvoljeno da instrumente transportuju u kutijama, dok u srpskoj avio-kompaniji kažu da su sva pravila za transport instrumenata, već dostupna na sajtu.

foto b.p2 Jedino ovako do Italije; foto: B. P.Srednjoškolke iz Beograda svoje violine prevezle su u Italiju tako što su ih tokom puta pridržavale nogama na podu aviona, jer kažu da im nije bilo dozvoljeno da ih u kutijama unesu u kabinu.

Rekli su nam da kutije prelaze dimenzije ručnog prtljaga. Nama nije padalo napamet da instrumente sa kutijama stavimo u prtljažnik aviona zbog načina bacanja kofera promene temperature što utiče na instrumente. Jedino rešenje kako su oni hteli da nas puste da mi letimo je da izvadimo instrumente i gole ih nosimo kroz avion - pričaju muzičarke u glas.

One kažu da su kutije za violinu duže, ali su znatno uže i zato više njih može da stane u kasetu za odlaganje prtljaga u kabini. Pojašnjavaju da skoro svake godine putuju u Italiju na master klas i da su do sada svoje instrumente u avion uvek unosile kao ručni prtljag.

foto s.k2 Violina na letu za Italiju; foto: S. K.

Ovog puta su, kako kažu, doplatile 7.600 dinara ali opet kofere za violine nisu mogle da unesu u kabinu.

Ovo nije prvi put, ovo je milioniti put da letimo u Italiju i nikada nismo imale problema sa transportom instrumenata. Naša profesorka koja je sada bila sa nama je pre 2 godine nosila 2 instrumenta, violinu i violu i niko na beogradskom aerodromu nije pravio problem oko toga i niko ništa nije pitao. Okačili su joj trakice na kofere i ona ih je unela u avion - kažu srednjoškolke.

foto s.k Violinu u ruke i u avion; foto: S. K.Dok one tvrde da su i ranije prenosile instrumente kao ručni prtljag i da su i ove godine imale samo kutiju sa violinom i kofer, u kompaniji Air Serbia nisu komentarisali konkretan slučaj. Naglasili su, međutim, da su pravila za prevoz instrumenata jasno naznačena na zvaničnom sajtu i naglasili da su uvek spremni da organizuju transport svim muzičarima koji se blagovremeno jave.

Na sajtu je naznačeno da muzički instrumenti mogu da se prenose kao ručni prtljag, na dodatnom sedištu i kao predati prtljag.

Kako god da se prenosi, naglašeno je da instrument mora da bude u kutiji, pa ostaje nejasno zašto su violine završile “gole” i na podu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Andjelika

    10:18 // 23. 8. 2019.

    Carinici u Nisu su olicenje nekulture i nepostovanja, bahati, drski...cast izuzecima ali generalni utisak nula, duplo golo, razocaravajuce...prosla sam pola Evrope, svuda su sluzbenici OK, ipak su oni ti koji prvi pozele dobrodoslicu, ovo ovde sramota..

    • Natali

      18:01 // 23. 8. 2019.

      Carinik se mom mužu obratio:"Nemoj se drusaš da te sada ne prijavim".Pola sveta smo proputovali i nismo naišli na neljubaznog carinika,u Nišu jesmo.

    • dejan

      21:59 // 25. 8. 2019.

      Na Nishkom aerodromu su poluobrazovani,nepismeni policajci,carinici,veoma su bahati i nekulturni i maltretiraju putnike.

  • Меда

    00:12 // 23. 8. 2019.

    Ништа чудно, све авио комапинје имају скоро па иста правила.
    Бонус је да их пистају са инструментима унутра.

    Музичари који често путују авионом имају кутије за инструменте које нису салонске него прављене баш за пртљаг и, пази сад, -увек- предају инструменте у пртљажник, -никад- у путничку кабину.
    На кутијама се види да су много тога преживеле али не и њихов садржај (инструменти).
    ЈуВе "вести"

    • Aleksandra

      16:28 // 23. 8. 2019.

      Violine se uvek unose u kabine i putuju kao licni prtljag

  • Zlobnik

    22:06 // 22. 8. 2019.

    Trebala su deca da im zasvire...dok "samo tetki da odnesu lek" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: