Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 19. 7. 2021.

Interesovanje veliko, ali loše urađen prijemni - na niškom Medicinskom fakultetu ostala 72 slobodna mesta

Medicinski fakultet Interesovanje veliko, ali loše odrađen prijemni; foto: V. Keser

Iako je bilo preko 400 kandidata za smerove medicina i stomatologija na Medicinskom fakultetu u Nišu, čak 72 budžetska mesta ostala su nepopunjena nakon prvog upisnog roka, što je nešto što se nije desilo već godinama, jer na ovom fakultetu uglavnom ne ostaje mesta za drugi rok. Prodekan za nastavu za studije medicine Rade Čukuranović i prorektor niškog Univerziteta Vlastimir Nikolić smatraju da je glavni razlog loše odrađenog prijemnog ispita pandemija zbog koje je, ističu, kvalitet nastave u srednjim školama opao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • slavko

    14:58 // 19. 7. 2021.

    Stra' me 'vata kad pomislim ko ce da nas leci za 4-5 godina kad izadju doktori koji dve godine skoro studiraju medicinu online?

    • L

      10:38 // 20. 7. 2021.

      Nije obavezno da vas bilo ko leči, možete sami ako mislite da znate bolje. Rasteretićete zdravstveni sistem i poštedeti svojih besmislenih komentara nekog ko se čitav život školuje.

    • Ha ha

      19:04 // 20. 7. 2021.

      I neki mamini i tatini sinovi su završavali i pre ovoga i to uživo, pa su svi divni, puni znanja i empatije, ha ha.

  • Agnostik

    15:09 // 19. 7. 2021.

    Šta će ovom društvu obrazovanje kada bilo ko može da radi bilo šta? Ovo se prvenstveno odnosi na pozicije u društvu koje imaju moć da donose odluke. Nekompetentnost i negativna selekcija, na zalost, već je uništila sadašnjost i blisku budućnost ovog društva. Mera ovoga su procenti onih koji bi da ne žive u ovoj zemlji. A, mi se licemerno "sekiramo" zbog jednog prijemnog ispita. Budimo iskreni.

  • Zasto

    15:13 // 19. 7. 2021.

    Na Medicinskom se za smer farmaceut polazu hemija i matematika. Ako vas ne mrzi, uporedite testove iz matematike za prijemni na ovom smeru i testove iz matematike za prijemni na Elektronskom fakultetu. Zanimljivo je da su tezi testovi na medicinskom. Zasto?

    • Smuk

      15:58 // 19. 7. 2021.

      @Zasto : Za 100 što treba da Vas leče!
      I to "doktorska deca" koja položiše prijemni ispit !
      Da li ste gledali film "300" ? E, toliko je njih položilo kod "Vrele kapije" /Termopila/ ! A, ko će biti Efijalt - "pitanje je s/t/ada" ! Nije se Otelo kontroli - nego "Hamlet" !

  • bok

    17:04 // 19. 7. 2021.

    Ove godine su bili najteži testovi na MF. Dekan pokušava da opere sebe pošto je odobrio nerealna pitanja za upis i nije se upisao dovaljan broj kandidata. Molim Južne vesti da uorede testove. Jedan deo upisanih je sigurno preko veze kao i svake godine.

    • Milos

      22:15 // 19. 7. 2021.

      Neistina je da su pitanja bila nerealna. Govorim jer sam ih i ja rešavao. Pitanja su bila sasvim korektna. Uostalom, mi smo budući lekari, valjda taj prijemni treba da bude rešeto i selekcija najboljih.

    • L

      10:41 // 20. 7. 2021.

      Mit o polaganju prijemnog preko veze su i izmislili loši studenti i đaci nesposobni da ga polože. Umesto da vas je sramota što smešnih 31 poen niste uspeli da skupite, tražite krivca u nekom drugom, jadno. Uzgred, Medicinski fakultet nema dekana nego dekanicu.

  • jovan

    17:06 // 19. 7. 2021.

    Odlaze roditelji, odlaze deca a nikako da priznate da nestajemo, zbog čega? Odgovor znate Pitajte doktorsku decu kako su zavrsavali i upisivali fakultete a da nisu upali ni brojem bodova a slusali nastavu u englesku grupu a smesne specijalizacije kozno, rehabilitacija...pozabavite se malko. Sto reče neko ko ce leči ovajnarod?!?

    • Ana

      13:16 // 20. 7. 2021.

      Ko će da leci Srbe,pitate,pa “napredni doktori”

  • Срба

    20:54 // 19. 7. 2021.

    Ууу, супер! Јел’ мог’ се упишем ја са мојих 50 година?? Мсм, интересује ме да лечим људе.... можда успем да подигнем ниво и квалитет рада у КЦ Ниш......

    • ????&!!!!

      22:36 // 19. 7. 2021.

      @Срба : Normalno, humanizam pre svega!Pa, kad' ćete ako ne sad' ?
      I ja sam razmišljao da upišem ali kada videh da i bez Med. fakulteta mnogi bolje i više znaju od dipl. lekara i doktora,te rekoh sebi - "što da gubim vreme,nego čitaj kod kuće a ukućani neka te prepitaju.Završavam 100% na vreme ali ne sa visokim prosekom, da ne bude sumnjivo"!Drugim rečima, da se uprosečim sa "strukom" i ostalima.

  • Micic Tamara

    21:25 // 19. 7. 2021.

    Ako malo proanalizirate listu sa stomatologije videćete da je simptomatično da su prijemni ispit sa vrlo visokim brojem ostvarenih bodova položili kandidati koji su imali veoma mali broj poena iz srednje škole,tj.imali dovoljan i dobar uspeh.Ovo je stvar za inspekcijski nadzor!Na ostalim univerzitetima su na medicinskim naukama popunjena mesta u prvom roku!Ko leči komplekse praveći ovakve testove?

    • L

      10:43 // 20. 7. 2021.

      Potpuno netačno, u Beogradu je ista situacija kao u Nišu, manje od pola kandidata je položilo prijemni.

    • Smuk

      14:41 // 20. 7. 2021.

      @ Micic Tamara : "Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије" , "leči komplekse" - svoje a i tudje , sastavljajući teKstove , koji važe za sve fakultete na teritoriji Rep. Srbije !
      Je l' da je simptomatično ?

  • Nenad

    15:07 // 19. 9. 2021.

    Pitam šta da rade deca koja su položila prijemni ali su na rang listi 50 a primaju samo 32 ko donosi odluku koliko deteta treba biti primljena a svakoga dana je priča kako nam beže doktori da nema dovoljno lekara.Zašto Vi kao novinari ne odete i pitate čija deca su položila prijemni dali su to deca radnika ili su to deca doktora,profesora,sudija,inspektora,policije i snsovce.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: