Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 26. 10. 2023.

| Društvo

Internet stiže u niška sela do kraja sledeće godine za 2 miliona evra

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
ruter
Do kraja sledeće godine internet i u selima koja trenutno nemaju mogućnost povezivanja; foto: T. T.

Sela koja pripadaju opštinama Crveni Krst, Pantelej i Palilula, a koja su bez interneta, trebalo bi da ga dobiju do kraja sledeće godine, jer je to rok za realizaciju Projekta izgradnje širokopojasnog interneta u ruralnim predelima. Iz Ministarstva telekomunikacija su najavili da će za to u ovom kraju uložiti dva miliona evra.

Dva meseca je do kraja 2023. godine, ali nemaju sva niška sela pristup internetu.

Da će se to promeniti obećanje je saopšteno nakon sastanka državnog sekretara u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Dejana Parčetića i pomoćnika ministra Gorana Đurđevića u Gradskoj kući sa pomoćnicom gradonačelnice Niša Vladislavom Ivković i direktorom KLER-a Dušanom Radivojevićem. gradska kuća sastanak Najavili uvođenje interneta u svim niškim selima; foto: Grad Niš

To znači da će svaka škola dobiti internet, a onda i svaka kuća u tom naselju tako da će svako domaćinstvo imati pristup brzom internetu. Država u ovom slučaju za naselja u okolini Niša ulaže dva miliona evra - rekao je državni sekretar Dejan Parčetić.

Koliko sela je bez interneta u ovom kraju i kada će radovi početi, nisu precizirali, ali je Vladislava Ivković rekla da će Grad Niš "pružiti punu logističku podršku u realizaciji ovog projekta".

Projekat u okviru koga bi i internet trebalo da stigne i do svih niških sela, kako su naveli iz Ministarstva, počeo je još 2020. godine, a rok za njegovu realizaciju je kraj 2024. godine.

Projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije je projekat strateški prioritetnog značaja, imajući u vidu da realizacija ovog projekta za cilj ima unapređenje širokopojasne komunikacione infrastrukture kroz izgradnju nedostajuće pristupne infrastrukture u ruralnim naseljima u RS i povezivanjem javnih ustanova (pre svega osnovnih škola) i domaćinstava na širokopojasnu mrežu - pišu iz Ministarstva.

Državni sekretar je istakao da je ovo i od ključnog značaja za uključivanje svih građna Srbije u digitalno društvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berija

    08:29 // 27. 10. 2023.

    Ovija što sedev na kanabe, u bukagija, pa za uši i pravac u rudnike, pa nek tamo ulažu svoj trud i znanje.

  • Bayazit

    00:56 // 27. 10. 2023.

    A šta je sa mojim postrojenjem na Ciganjskom ključu ? Znači, opet raji pusta obećanja ...

  • 1234567890

    14:57 // 26. 10. 2023.

    E , to je paravi "pogodak"...
    "Bake i deke" jedva čekaju internet - da mogu da vide unučiće ! A i nije mnogo skupo , ima da prodadu 2-3 ovce ili jednu kravu i ima da se nauživaju dok gledaju "Pink", "Happy" , RTS 1 , "MTS" ...
    Smejurija i komendija - da nije žalosno i tragično !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: